• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalingojo tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as bus perduotas iš Didžiosios Britanijos į Švediją, praneša Associated Press.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį sprendimą vasario 24 dieną priėmė Londono teismas. Švedijoje australų programišius kaltinamas seksualinio pobūdžio nusikaltimais. Teismo sprendimas gali būti apskųstas per savaitę. Gynėjai jau pareiškė apie ketinimus tai padaryti.

REKLAMA

D. Britanijos teisėjas Howardas Riddle'as pareiškė, kad Švedijos valdžios išduotas orderis J. Assange'o areštui, yra teisėtas.

J. Assange'as buvo suimtas Didžiojoje Britanijoje 2010 metų gruodį. Baudžiamoji byla jam iškelta tų pačių metų rugpjūčio mėnesį: dvi moterys kaltina J. Assange'ą seksualiniu priekabiavimu.

J. Assange'o advokatai bijo, kad Švedija, savo ruožtu, perduos australą JAV valdžiai. Amerikiečiai, kurie turi „WikiLeaks“ įkūrėjui nemažai pretenzijų, gali skirti jam mirties bausmę už šnipinėjimą arba nusiųsti į liūdnai garsėjantį Guantanamo kalėjimą, kuriame kaliniai žiauriai kankinami.

REKLAMA
REKLAMA

Pats J. Assange'as ne vieną kartą yra pareiškęs, kad tokį persekiojimą jis sieja su skandalais, kilusiais dėl „WikiLeaks“ slaptų dokumentų publikacijų. Kaltinimus jis vadina sufabrikuotais.

Gruodžio viduryje J. Assange'as buvo paleistas už užstatą iki sprendimo apie ekstradiciją priėmimo. Užstato suma buvo 240 tūkstančių svarų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų