REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos automobilių gamintoja BMW visuomet siekia suteikti vairuotojams visus patogumus, tačiau šį kartą kompanija pritaikė tokią pačią strategiją ir savo darbuotojams.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilių gamintojos padalinys Pietų Bavarijoje, Dingolfingo mieste, darbuotojų yra vadinamas „senuoju miestu“ (vok. Altstadt). BMW kompanijoje yra didelis kvalifikacijos skirtumas tarp jaunų darbuotojų, tad ji nusprendė į darbą sugrąžinti anksčiau į pensiją išėjusiuosius.

REKLAMA

Dėl šios priežasties Dingolfingo mieste esanti BMW gamykla įrengta taip, kad palengvintų vyresniųjų darbuotojų darbo dieną. 18 mln. svarų sterlingų gamykloje yra įtaisytos atramos nugarai, mobilūs įrankių vežimėliai, kad darbuotojams nereiktų tampytis bandant juos pasiekti ir padidintas apšvietimas.

Dabar čia darbuotojams nereikia dirbti stovint bei yra įrengtas specialus poilsio kambarėlis, kuris turėtų atstoti tualetus, į kuriuos anksčiau darbuotojai išeidavo slapta parūkyti. Netgi produkcijos linija buvo sulėtinta tris kartu, kad senesni darbuotojai galėtų suspėti.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanijos atstovas spaudai teigė, kad šis nauja BMW koncepcija atitinka įmonės šūkį – „Šiandien už rytojų“.

„Dabar man nebereikia toli siekti daiktų kaip anksčiau, – teigė vienas iš darbuotojų, BMW kompanijoje išdirbęs 40 metų. – Aš galiu atlikti darbus būdamas stačioje padėtyje ir tai yra didelis privalumas mano amžiuje.“

BMW teigia, kad tai yra pirmoji tokio pobūdžio gamykla pasaulyje. Kompanija tikisi pritrauki iki 4 tūkst. vyresnio amžiaus darbuotojų.

Vokietijos pramonės ir komercijos rūmai teigė, kad šalyje trūksta beveik 400 tūkst. kvalifikuotų darbuotojų. Taigi, prognozuojama, kad per artimiausius metus į darbus sugrįš vis daugiau į pensijas išėjusių darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų