• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kilus riaušėms viename Brazilijos kalėjime, nuteistieji susidorojo su seksualiniu maniaku, daug metų išnaudojusiu savo dukterį.

REKLAMA
REKLAMA

Nekentė kiti kaliniai

„Brazilijos Fricliu“ pramintas 55 metų Žozė Agostinas Pereira net 12 metų seksualiai išnaudojo savo dukterį. Ji jam pagimdė 7 vaikus. Nuteistas už savo dukters žaginimą ir įkalintas Pineiro kalėjime, jis tapo vienu iš 6 nuteistųjų, kurie buvo nužudyti per riaušes. Nuosprendis pedofilui buvo paskelbtas tik pernai, gruodžio mėnesį – tad kameros draugai neilgai kentė šio maniako kaimynystę.

REKLAMA

Pernai birželį Ž. A. Pereira buvo apkaltintas laisvės atėmimu, smurtavimu, seksualiniu išnaudojimu. Per 12 seksualinės vergovės metų dukra gimdė nuo tėvo vaikus. Du iš jų du taip pat buvo prievartaujami.

Už šiuos nusikaltimus Ž. A. Pereira buvo nuteistas kalėti 30 metų. Vis dėlto apie jo nusikaltimus sužinoję kiti nuteistieji nusprendė kitaip...

Neramumai Pineiro kalėjime, esančiame Brazilijos šiaurėje, daugiau kaip 2000 kilometrų nuo Rio de Žaneiro, prasidėjo po to, kai keliems nuteistiesiems nepavyko pabėgti iš to kalėjimo. Nusivylę, kad nepasisekė pabėgimo planas, keletas kalinių nutarė suvesti sąskaitas su tais, kurie, jų manymu, nenusipelnė bausmę atlikti kalėjime. Nuteistieji šturmavo kamerą, kurioje buvo laikomi žagintojai ir pedofilai. Įsiveržę į patalpą, nusikaltėliai 4 iškrypėliams nupjovė galvas – tarp jų buvo ir Ž. A. Pereira, – o du pedofilus subadė savadarbiais peiliais. Nustatyta, kad tuos peilius kaliniai pasigamino iš langų grotų virbų.

REKLAMA
REKLAMA

Paliko žmona

Ž. A. Pereira už savo iškrypėliškus polinkius buvo pramintas „Brazilijos Fricliu“ ir „Moranao siaubūnu“. Jis gyveno ir ūkininkavo mažame kaimelyje, kurį buvo galima pasiekti tik kanoja.

Žaginti dukterį Ž. A. Pereira pradėjo 1998 metais, kai iširo šeima ir jį paliko žmona. Kas dedasi iškrypėlio namuose, paaiškėjo tik 2010 metais. Suimti iškrypėlio atvykę policininkai apstulbo – jo belaisviai atrodė tarsi vaikščiojantys skeletai: nuogi, purvini, išbadėję ir net nemokantys kalbėti.

Perpildytas kalėjimas

Pineiro kalėjimo vadovybė teigia, jog pabėgimas buvo suplanuotas todėl, kad kalėjimas labai perpildytas, kalinių laikymo sąlygos prastos. Pastatas, kuriame kilo riaušės, skirtas 30 nuteistųjų, o jų čia buvo sutalpinta beveik 100.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susidorojus su seksualiniais prievartautojais ir kalėjimo vadovybei pažadėjus pagerinti gyvenimo sąlygas, riaušininkai nurimo. Pažadėta 14 nuteistųjų perkelti į įkalinimo įstaigas, esančias arčiau jų namų.

Be to, nuteistieji pareikalavo įrengti kamerose televizorius, papildomą ventiliaciją, suteikti galimybę gamintis patiems maistą. Negana to, maištininkai pareikalavo 2 kilogramų marihuanos, antraip nepaleisią įkaitų. Tačiau kalėjimo valdžia patikino, jog minėtas reikalavimas nebuvo patenkintas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų