REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Vilniuje įvyko Lietuvos šaudymo iš lanko čempionatas, kuriame dėl geriausio šalies lankininko vardo kovojo šauliai iš Lietuvos, bei svečiai iš Latvijos ir Estijos, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį vykusiose varžybose olimpinių lankų vyrų ir moterų grupėse, šį kartą jaunystė nugalėjo patirtį. Lietuvos olimpinių lankų vyrų čempionu jau antrus metus iš eilės tapo devyniolikmetis kaunietis Ignas Morkeliūnas, kuris nuo pat varžybų pradžios nepaliko vilties savo artimiausiems varžovams ir pagerino Lietuvos olimpinių lankų vyrų kvalifikacijos rekordą. Vicečempiono titulas atiteko metais jaunesniam vilniečiui Adrianui Kovalevskij, o bronza- varžybų veteranui Kostui Šliauteriui.

REKLAMA

Moterų grupėje pergalę šventė viešnia iš Estijos Reena Parnat, o Lietuvos olimpinių lankų moterų čempionės titulas atiteko vilnietei Gerdai Pociūnaitei, kuri užėmė antrąją vietą ir džiaugėsi sidabro medaliu. Verta paminėti, kad abi šios sportininkės yra vos 17 metų amžiaus. Bronzos medaliu pasipuošė kita Estijos atstovė Siret Luik.

Komandinėse olimpinių lankų vyrų varžybose triumfavo Auksinio šaulio komanda, kuriai atstovavo K. Šliauteris, M. Šliauteris ir E. Butkus. Čempionai finale užfiksavo naują Lietuvos olimpinių lankų komandinių varžybų rekordą ir įtikinamu rezultatu nugalėjo KŠLA komandą, kuriai atstovavo T. Katalynas, L. Lipkevičius ir S. Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį vyko dar labiau intriguojančios varžybos lankininkams, šaudantiems skriemuliniais ir paprastais lankais.

Skriemulinių lankų vyrų grupėje kova buvo ypač atkakli. Medalių savininkai buvo aiškūs tik iššovus paskutinį, papildomą, šūvį. Galiausiai, čempionu tapo vilnietis Valerijus Denisovas, finale įveikęs 7 vietą pasaulio reitinge užimantį kaunietį Vladą Šigauską, o bronzą, taip pat po papildomo šūvio, iškovojo vilnietis Mindaugas Baranauskas, pranokęs latvį Kaspars Elarts.

Skriemulinių lankų moterų grupėje Lietuvos čempione tapo Inga Kizeliauskaitė, užėmusi 3 vietą galutinėje įskaitoje. Auksu ir sidabru pasipuošė latvės Julija Oleksejenko ir Marija Antonova.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyrų komandinėse varžybose pergalę šventė KŠLA klubo komanda, kurią sudarė V. Šigauskas, J. Liubarskis ir G. Šarkys. Vicečempionų vardai atiteko LSK komandai, kuriai atstovavo V. Švedas, V. Denisovas ir J. Ivancevičius.

Paprastų lankų grupėje vyrai ir moterys varžėsi kartu, bet galiausiai trumfavo būtent moterys. Vilnietė Milda Trevenskienė pagerino Lietuvos rekordą ir džiaugėsi aukso medaliu. Sidabrą laimėjo taip pat vilnietė Laura Urvakytė, o vyrų garbę apgynė ir bronzą iškovojo Vytautas Trakimas.

Iš viso varžybose buvo užfiksuoti 4 nauji Lietuvos rekordai, o taip pat ir rekordinis dalyvių skaičius. Šis Lietuvos čempionatas buvo ypač svarbus Lietuvos rinktinei, kuri netrukus išvyks į Europos uždarų patalpų šaudymo iš lanko čempionatą, Ispanijoje kovo 21 – 27 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų