• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo opozicija sako, kad kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kad būtų ištirti Ūkio ministro Dainiaus Kreivio valdytų įmonių bankrotai, taip pat atsakyta, ar skaidriai perleistos jo turėtos akcijos. Ministras kaltina žurnalistus šmeižtu, kai ekonomika.lt paskelbė turtingiausių Lietuvos verslininkų šimtuką ir 29-oje vietoje D. Kreivį su 170-čia litų turto.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicijos lyderis – Seimo Socialdemokratų frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius portalui balsas.lt paaiškino, kad yra du kreipimaisi: vienas į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), kitas į Generalinę prokuratūrą. Čia prašoma atkreipti dėmesį į D. Kreivio veiklą ir paskelbtas žinias apie Ūkio ministro valdomą turtą bei, galimai, pusvelčiui savo motinai parduotas stambaus prekybos tinklo akcijas.

REKLAMA

A. Butkevičius prisimena nuo pat Nepriklausomybės laikų, kai verslininkai panašiai „išplaudavo juodus pinigus.“ Pasak socialdemokrato, taip pat yra kreipimasis išsiaiškinti, ar bendrovių, kurias valdė D. Kreivys, bankroto bylos nebuvo dirbtinės.

Vertindamas politinę konservatoriaus D. Kreivio laikyseną, A. Butkevičius sako, kad ji atrodo keista.  Parlamentaras taip pat komentavo ministro ketinimus bylinėtis su žiniasklaida: „Manau, kad jei vyksta kaltinimas tai parodo man tam tikrą silpnumo požymį, kad su juo yra kažkas negerai,“ - nuogąstavo A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Kad opozicija kreipsis į teismą, patvirtino ir Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis. Jis kartu pasiūlė palaukti institucijų išvadų bei D. Kreivio keliamą bylą žurnalistams vadino pasmerkta.

„Kaip ir kiekvienas politikas, taip ir ministras D. Kreivys turėtų pateikti argumentuotus paaiškinimus, paremtus faktais, kurie nekeltų abejonės jo veiklos skaidrumu,“ - sakė Krikščionių partijos lyderis Gediminas Vagnorius.

Antradienį D. Kreivys per Ūkio ministeriją išplatino oficialų pareiškimą, kad kreipsis į teismą dėl savaitraštyje ekonomika.lt paskelbtos informacijos apie jo valdomą turtą. Praėjusią savaitę savo tinklaraštyje D. Kreivys pavadino „sapnais“ informaciją apie jo 170 milijonų litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų