REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Džiugi“  žinia vairuotojams –  benzino ir kitų degalų kaina, gerokai perkopusi 4 litų kartelę, gali dar kilti. „Orlen Lietuva“ neslepia, kad galimi ir nauji degalų kainų rekordai, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Esą dabartines kainas vis dar labiausiai veikia JAV šeštadienį įvykusi naftotiekio avarija, o ateityje degalai gali brangti dėl atsigaunančios Lietuvos ir pasaulio ekonomikos.

REKLAMA

„Kainas prognozuoti sunku, nes „Orlen Lietuva“ produktų kainas nustato, atsižvelgdama į padėtį rinkoje. Viskas priklauso nuo to, ar pasaulinė ekonomika atsigaus artimiausiu metu. Jeigu ekonomika kils, tokiu atveju gali išaugti naftos produktų paklausa, o tai gali turėti įtakos naftos produktų kainoms“, - dienraščiui paaiškino Aurelija Trakšelienė, „Orlen Lietuva“ viešųjų ryšių direktorė.

Pasak jos, naftos perdirbimo gamykla dėl degalų brangymečio tikrai nelobsta, o dideli vartotojų degalinėse mokamos kainos skirtumai įvairiose šalyse susidaro dėl skirtingų akcizo tarifų, PVM dydžio ir taikomų akcizų lengvatų biodegalams.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidento Luko Vosyliaus teigimu, jis nematąs pagrindo kaltinti Mažeikių gamyklą piktnaudžiavimu savos rinkos padėtimi.

Pasak jo, šia tema yra ir gera žinia –  juk prognozuota, kad naftos kainai pasiekus 100 JAV dolerių už barelį, litras benzino Lietuvoje kainuos 5 litus, tačiau benzino kaina šalyje artėja „tik“ prie 4,5 lito už litrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų