REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikos ekstremalas Ken Block yra vienas iš ryškiausių „Gymkhana“ sporto garsintojų. Jo suktus filmukus žino visas automobilininkų pasaulis. Tačiau šį kartą siūlome pažiūrėti vaizdelį ne vien tik apie jį.

REKLAMA
REKLAMA

„Gymkhana„, tai vairavimo technika, kuria įveikiama iš anksto paruošta trasa automobiliu. Šiame sporte svarbu trasos įveikimo laikas ar greitis. Trasa gali būti sudaroma iš kūgelių, padangų, statinių ir kitų elementų. Vairuotojas turi įveikti iš anksto nustatytą maršrutą, panaudodamas įvairias vairavimo technikas.

REKLAMA

Paprastai „Gymkhana“ lenktynėse tenka atlikti 180 laipsnių apsisukimus, 360 laipsnių apsisukimus, 8 formos figūras, manevrus improvizuotame parkinge ir pan. Driftingas yra neatsiejama trasos įveikimo dalis ir gali būti tiesiog būtinas, norint teisingai įveikti trasą. Gymkhana„ trasoje yra nustatyta starto ir finišo vieta, o sudarytos trasos įveikimui yra nustatomas laiko limitas.

Šiaurės Amerikoje „Gymkhana“ laikoma labai perspektyvia sporto šaka, netrukus tapsiančia legeverte kitoms automobilių sporto šakoms. Tuo stebėtis nereikia, nes tokio pobūdžio lenktynės – tai įspūdingas reginys žiūrovams ir maksimali dozė adrenalino lenktynininkams.

Taigi, jums siūlome pasižiūrėti akimirkas iš „Gymkhana“ varžybų, vykusių Irvindalo autodrome,  visai nežiemiškoje JAV Kalifornijos valstijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų