REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienkartinio e. bilieto sistema sostinei atsieis gerokai pigiau

Penktadienį Vilniaus miesto savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje pristatant e. bilieto sistemą, savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas teigė, jog iki šiol naujos sistemos įdiegimas įmonės biudžetui atsiėjo apie 800 tūkst. litų, o šių išlaidų atsipirkimo tikimąsi jau per artimiausius kelerius metus.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu Vilniaus mieste išplatinta per 200 tūkst. kortelių. Šiandien vienos kortelės pagaminimas kainuoja apie 8 litus, tačiau tikimės, kad visiškai įdiegus naują sistemą, vėliau ji galės pigti. Vienkartinių bilietėlių spausdinimas išliks tik miesto svečiams, kuriems pinigų gavimo čekį išspausdins vairuotojas. Akivaizdu, kad e. bilieto sistemos palaikymas kainuos žymiai pigiau. Drauge įdiegus naują sistemą mes kartu išvengiame ir nemažos dalies konfliktų tarp keleivių ir kontrolierių dėl pažymėtų ar nepažymėtų vienkartinių bilietėlių“, - aiškino G. Bliuvas.

REKLAMA

Sostinės vicemeras Romas Adomavičius teigė, jog šiuo metu mieste tenka išlaikyti apie 100 kontrolierių, tačiau, nepaisant to, dėl netobulos bilietėlių sistemos, vis dar daug gyventojų važinėja „zuikiais“, o už juos tenka mokėti kitiems viešojo transporto naudotojams, kadangi nėra galimybių sumažinti bilietėlio kainos.

„Kaip teigė 57 proc. apklaustųjų, jie mieliau rinktųsi viešojo transporto paslaugas, jeigu jo kriterijai sutaptų su jų interesais. Mes norime, kad miestiečiai mokėtų žymiai mažiau už e. bilieto naudojimą mieste, todėl jo kaina bus tokia, kad miestiečiams tikrai neapsimokėtų naudotis popieriniu bilietėliu. Jeigu pavyks mūsų planas su ekologinio transporto įsigijimu, kuriuose būtų naudojamos biodujos, tai mes galvotume ir apie kainos mažinimą“, - teigė R. Adomavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Vicemeras taip pat pažymėjo, jog įvedus vienkartinio e. bilieto sistemą bus galima tiksliai kontroliuoti bei stebėti viešuoju transportu besinaudojančių miestiečių skaičių, o bagažo mokestį, kurį dabar tenka mokėti keleiviams, ateityje iš viso ketinama panaikinti.

ELTA primena, kad Vilniuje vienkartinio e. bilieto sistema jau veikia nuo sausio 3 d. Įlipus į troleibusą ar autobusą svarbu nepamiršti priglausti e. bilieto kortelę prie kompiuterio ir sulaukti signalo, kuris praneša apie sėkmingai nuskaitytą elektroninį kartinį bilietą ir apmokėtą kelionę. Pakartotinai priglaudę kortelę keleiviai visuomet gali pasitikrinti, koks yra elektroninių bilietų likutis jų kortelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol kas pasipildyti korteles kartiniais e. bilietais galima „Susisiekimo paslaugos“ informaciniuose centruose, esančiuose prie Vilniaus geležinkelio stoties, Vinco Kudirkos aikštėje (Gedimino pr. 9) bei įmonės būstinėje, esančioje Žolyno g. 15. Artimiausiu metu kortelės papildymo vietų skaičius turėtų išaugti.

Kartinius bilietus galima įkelti į bet kurią šiuo metu apyvartoje esančią e. bilieto kortelę. Bilietų įsigijimo tvarka nesikeičia –  pateikus elektroninio bilieto kortelę tereikia nurodyti perkamo vienkartinio bilieto rūšį ir kiekį. Popierinių bilietėlių visiškai žadama atsisakyti iki 2011 m. pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų