• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Komunalinių paslaugų įmonės Didžiojoje Britanijoje nespėja išvežti šiukšlių. Daugelyje šalies regionų gyventojai yra perspėjami, kad susikaupusios šiukšlės bus išvežtos tik per mėnesį po žiemos švenčių, skelbia BBC naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia padėtis susidarė dėl gausaus sniego, kuris uždengė visą Britaniją. Dėl to buvo paralyžiuotas komunalinių įmonių ir pašto tarnybų darbas. O Birmingame padėtį apsunkino dar ir šiukšlių vežėjų streikas. Su darbo užmokesčio tvarka nesutinkantys darbininkai gruodžio pabaigoje surengė protesto akciją.

REKLAMA

Daugelis vietos tarnybų yra priverstos prašyti šiukšlių vežėjų dirbti ir laisvadieniais, nes laikotarpiu nuo šv. Kalėdų iki Naujųjų metų britų išmetamų šiukšlių apimtys padidėja 30 proc.

Britanijos vietos valdžios institucijų asociacijos oficialus atstovas patvirtino, kad daugelyje šalies rajonų padėtis yra sudėtinga, kiek geriau tik Škotijoje. Kelias dienas saugumo sumetimais šiukšliavežės iš viso neišvažiuodavo į slidžius kelius.

Pavyzdžiui, Ekseterio miesto valdžia teigia, kad dėl sudėtingos padėties visos šiukšlės bus išvežtos tik iki sausio pabaigos. Savo ruožtu sanitarinės tarnybos perspėja, jog dėl šiukšlių gausos gali imti plisti žiurkės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų