REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinis Biržų rajono savivaldybės tarybos 2010 metų posėdis priminė sudegusio teatro tragikomediją.

REKLAMA
REKLAMA

Kvietimas į sudegusius namus

Biržų rajono tarybos posėdis vyko gruodžio 30 dieną, ketvirtadienį. Jis prasidėjo tarybos nario Kęstučio Slavinsko replika apie savivaldybės viešųjų ryšių specialistų darbą.

REKLAMA

Gruodžio 30 - osios rytą, kai tūkstančiai rajono gyventojų jau buvo perskaitę „Šiaurės rytuose„ aprašytą žinią apie gruodžio 28 - osios nakties gaisrą Pasvaliečių kaimo bendruomenės namuose ir bibliotekoje, Biržų rajono savivaldybės interneto svetainėje pasirodė skelbimas.

„Ateikite į ligoninę - ten bus kita kalba“, - į medikų darbu abejojančius tarybos narius kreipėsi gydytojas A. Gailiūnas.

Puslapyje, kurį tvarko savivaldybės Viešųjų ryšių specialistės, buvo paskelbta rajono žemėtvarkininkų informacija, kviečianti sausio 14 dieną rajono žmones susitikti... Pasvaliečių kaimo bendruomenės namuose. Taip, tame pastate, kuris sudegė prieš kelias dienas ir kurio gelbėjimo rūpesčiais gyveno kaimo žmonės bei seniūnija.

REKLAMA
REKLAMA

Rajono tarybos narys K. Slavinskas replikavo, kad sunku nekritikuoti savivaldybės viešųjų ryšių specialistų veiklos, kai dirbama nesekant informacijos apie tai, kas vyksta rajone.

„Namai sudegė, o savivaldybės tinklalapis skelbia, kad juose vyks susitikimas„, - nuskambėjo savivaldybės įvaizdžio formuotojų komandos atotrūkį nuo rajono gyvenimo iliustruojanti politiko frazė.

Vėliau tarybos nariui K. Slavinskui teko išgirsti specialistės pasiaiškinimą - apie gaisrą ji nežinojo, nes neskaitė apie rajoną rašančio laikraščio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar visus ligonius gali išvežti savivaldybė?

Posėdžio išvakarėse rajoną apskriejo žinia apie rajono mero Regimanto Ramono ligą.

Biržų rajono savivaldybei priklausančios ligoninės medikai buvo ne juokais sunerimę, kai sveikatai pavojingos būklės meras į Vilnių buvo išgabentas ne ligoninės automobiliu ar iškviestu specializuotu transportu, o savivaldybės tarnybiniu automobiliu.

Apie nerimą keliančią situaciją ligoninėje prabilo rajono tarybos narys K. Slavinskas.

„Sunki liga pakirto merą - pavojingos būklės į Vilnių jis buvo išvežtas ne ligoninės, o savivaldybės automobiliu“, - kalbėjo tarybos narys, pabrėžęs, kad šiuo atveju jis problema laiko ne savivaldybės tarnybinio transporto panaudojimą, o ligoninės vadybą. Pasak politiko, jau 15 metų gydytojai sėdi savivaldybės taryboje, o žinių apie ne laiku į aukštesnio lygio gydymo įstaigas išvežamus žmones ir dėl neoperatyviai organizuotos pagalbos ligonius ištikusias mirtis daugėja.

REKLAMA

K. Slavinskas taip pat priminė sunkiai sirgusią rajono tarybos narę Ramunę Čigienę, kurią tik artimųjų ir Seimo nario Antano Matulo dėka iš Biržų ligoninės Reanimacijos skyriaus buvo spėta išgabenti į Vilnių. Anot savivaldybės politiko, jei jau žinomi rajono asmenys nesulaukia deramos pagalbos, ko reikėtų tikėtis kitiems.

„Kas ir kodėl vyksta rajono sveikatos priežiūros įstaigų valdyme?„ - klausė K. Slavinskas.

Už ką direktorė dėkojo Dievui ir daktarams?

„Šis klausimas turi būti adresuotas medicinos įstaigų vadovams“, - sakė posėdžiui pirmininkavęs rajono sveikatos priežiūros sritį kuruojantis mero pavaduotojas Aurimas Frankas.

REKLAMA

„Dieve dieve, ką tik bepadarytum, vis tiek viskas bus blogai„, - netikėtai prabilo į posėdžio tribūną stojusi direktorė.

Posėdžio dalyviai atrodė priblokšti tokių intonacijų, o direktorė ir toliau šypsodamasi su entuziazmu tęsė savo kalbą: „Žinote, o aš atostogavau... Grįžau po atostogų, išgirdau, kad išvežė merą, ir sakau - ačiū Dievui, kad išvežė“. Savivaldybės administracijos direktorė Palmyra Prašmantienė, pastaruoju metu viešai nuolat konfliktavusi su rajono meru R. Ramonu, kalbėdama apie jo ligą tiesiog švytėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politikai sukluso - nejaugi direktorė džiaugiasi, kad meras prieš rinkimus atsidūrė ligoninėje Vilniuje?

Pasirodo, jai labiausiai gaila „puolamų„ daktarų, kurie, anot direktorės, ir toliau turėtų likti tokie, kokie buvo iki šiol.

„Nepribaikime jų (daktarų) savo išvedžiojimais... Bet jūs (daktarai) esate protingi ir neimate į širdį to, ko neturite imti... Niekada žmonėms nebus gerai... Ir ačiū Dievui... Ačiū, kad esate tokie, kokie esate...“ - direktorės padėka gydytojams palaipsniui virto dėkojimu visiems rajono tarybos nariams, su kuriais ji norėtų „išlaikyti žmogišką ryšį„.

REKLAMA

„Nereikia čia mums jokių pagyrimų“, - po direktorės keistos kalbos salėje stojusią nejaukią tylą nutraukė tarybos narės Stasės Eitavičienės balsas. Ji teigė, kad K. Slavinsko klausimas apie ligoninę yra aktualus.

„Kas būtų įvykę, jei mero vietoje būtų buvęs kitas žmogus?„ - kalbėjo S. Eitavičienė apie tai, jog ne visi sunkūs ligoniai gali būti išvežti savivaldybės transportu. Ji norėjo išgirsti, kodėl taip įvyko, kad transporto neskyrė ligoninė.

Gelbėjosi nuo mirties ar ieškojo komforto?

Dar daugiau neaiškumų kilo po rajono taryboje dirbančio Biržų ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojo Algimanto Gailiūno kalbos.

REKLAMA

„Merą buvo planuota išvežti kartu su kitu ligoniu... Kiek man žinoma, buvo derinta, kad jie abu ligoninės mašina važiuos... Gal jis (meras) pats atsisakė?“ - suabejojo gydytojas A. Gailiūnas.

Netrukus jis, ilgametis rajono tarybos narys, dešinioji ligoninės vadovo Nikolajaus Jelozos ranka, nebevaldė pasipiktinimo ligoninės darbu abejojančiais politikais.

„Ateikite į ligoninę - ten bus kita kalba„, - iš gydytojo lūpų grėsmingai nuskambėjusi frazė sukėlė ne itin linksmą juoką. Panašus įspėjimas mirtingiesiems iš baltus chalatus vilkinčių rajono politikų lūpų šioje kadencijoje skambėjo ne pirmą sykį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Laižiakų“ ir keiksmažodžių uraganas

Vos tik nutilo oficialios posėdžio dalyvių kalbos, prasiveržė jausmų uraganas.

Gydytojai ėmė atvirai piktintis tarybos nario K. Slavinsko išsakytomis frazėmis ir už tai jį „prie sienos kalė„ nerinkdami žodžių. Daktarų „vaistų“ kliuvo ir kitiems, bandžiusiems suabejoti medikų ištikimybe Hipokratui.

Tuo tarpu administracijos direktorė leidosi po pilies menę, gaudydama politikus, korespondentus ir bandydama dusinti juos savo bučiniais. Kone pirmiausiai ji „metėsi„ prie K. Slavinsko.

REKLAMA

„Matė, kaip meras visus aistringai bučiavo, tai ir ji dabar bet kokia kaina nori neatsilikti“, - politinius „laižiakus„ komentavo stebėjusieji direktorės pastangas išbučiuoti ir išglamonėti K. Slavinską, kurį ji ką tik negailestingai pliekė iš tribūnos.

Skirtingai negu meras, prieš tai buvusiame posėdyje bučiavęs tik moteris, direktorė lindo bučiuotis prie visų.

Neradusi vienos politikės lūpų P. Prašmantienė įsisiurbė į tarybos narės palto apykaklę.

Vienas internetinis tinklalapis aiškina bučinių reikšmes. Ten parašyta, kad „bučinys bet kur reiškia įspėjimą pasisaugoti“.

Alfreda Gudienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų