• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per artimiausius 50 metų vidutinio brito gyvenimo trukmė ims didėti ne dienomis, o valandomis, teigiama Didžiosios Britanijos darbo ir pensijų reikalų ministerijos ataskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis ataskaitoje pateikiamomis prognozėmis, 2066 metais 17 proc. Jungtinės Karalystės gyventojų gyvens iki 100 metų. O bendras tokių ilgaamžių skaičius šalyje iki minėtų metų pasieks 507 tūkst. Taip pat prognozuojama, kad 7700 žmonių pateks į vadinamųjų „superilgaamžių“ gretas ir gyvens ilgiau nei 110 metų.

REKLAMA

Palyginimui: šiuo metu Britanijoje priskaičiuojama 11 800 žmonių, kurių amžius viršija 100 metų. Be to, šalyje gyvena šiek tiek mažiau nei šimtas žmonių, jau perkopusių 110 metų kartelę.

Atsižvelgdama į prognozuojamą spartų gyvenimo trukmės ilgėjimą, Britanijos darbo ir pensijų reikalų ministerija yra įsitikinusi, kad šalyje būtina vykdyti pensijų reformą ir ilginti pensinį amžių.

„Ateityje milijonai iš mūsų trečdalį savo gyvenimo gyvens kaip pensininkai, todėl vyriausybė turi reformuoti pensijų sistemą, kad būtų užtikrintas jos patikimumas ilgą laiką“, – sako ministras Steve'as Webbas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų