REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

BBC News“ tinklalapyje prisimenami vyrai ir moterys – politikos, verslo ir kultūros lyderiai – kurių netektys visam pasauliui 2010 metais buvo skaudžiausios: tarp jų minimas ir šią vasarą miręs Lietuvos prezidentas Algirdas Mykolas Brazauskas.

REKLAMA
REKLAMA

BBC rašo, kad buvęs Lietuvos prezidentas, kuris mirė birželio 26 dieną eidamas 78-uosius metus, suvaidino labai svarbų vaidmenį išformuojant Sovietų Sąjungą. Kaip Lietuvos komunistų partijos generalinis sekretorius, A. M. Brazauskas atskyrė Lietuvą nuo Maskvos – šis žingsnis padėjo Lietuvai 1990 metais pasiekti nepriklausomybę. BBC pažymi, kad Lietuva – pirmoji Sovietų Sąjungoje buvusi valstybė, paskelbusi apie savo nepriklausomybę.

Tarp 2010 metais Anapilin iškeliavusių politikos, verslo ir kultūros lyderių minimas ir tragiškai žuvęs Lenkijos prezidentas Lechas Kačynskis (Lech Kaczynski), Nigerijos prezidentas Umaras Jar Adua (Umaru Yar'Adua), atlikėja ir pilietinių teisių aktyvistė Lena Horn (Lena Horne), buvęs Argentinos prezidentas Nestoras Kiršneris (Nestor Kirchner) ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų