• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė siūlo našlaičių išmokas mokėti studentams iki 25–erių metų. Įstatymų pakeitimų įgyvendinimui reikės daugiau nei 5 milijonų litų. Siekdama įtvirtinti šias nuostatas, Vyriausybė siūlo pakeisti visą socialinių teisės aktų paketą.

REKLAMA
REKLAMA

Pataisų autorė – Socialinės apsaugos ir darbo ministerija – nurodo, kad tokių pakeitimų tikslas – suderinti įstatymų nuostatas ir terminus. Kol kas našlaičių pensijas metais ilgiau gaus tik tie studentai, kurie mokosi pagal nuolatinę studijų formą.

REKLAMA

Teigiama, kad dažniausiai bendrojo lavinimo mokykla baigiama sulaukus 19-os metų, o studijos tęsiasi ir ilgiau už dabar nustatytą 24-erių metų riba. Pagal dabar galiojančią tvarką, vyresni nei 18-os metų našlaičių pinigus gauna tik tuo atveju, jei mokosi ar studijuoja Lietuvoje registruotose švietimo įstaigose.

Ministrų kabinetas Seimui taip pat teiks siūlymą nustatyti teisę šalpos našlaičių pensijas gauti ir tiems, kurie pripažinti invalidais nuo vaikystės jau po to 2005-ųjų liepos pirmosios, kai jiems tuomet jau buvo sukakę 18-ka metų, bet dar nebuvo 24-erių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų