REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Livestrong“ judėjimo sumanytojo Lance'o Armstrongo pasiryžimas šiemet per „Tour de France“ pagerbti 28 milijonus žmonių, sergančių vėžiu visame pasaulyje, pareikalavo savo kainos.

REKLAMA
REKLAMA

Skyrė baudas

„RadioShack“ komanda, paskutinę „Tour de France“ dieną Champs Elysees alėjoje Paryžiuje važiavusi nereglamentuota (juodos, o ne raudonos/pilkos, spalvos) apranga, nusižengė UCI taisyklėms ir š. m. spalio 19 d. sulaukė sankcijų.

REKLAMA

„UCI praneša, kad Disciplinų komisija nusprendė skirti 10 000 Šveicarijos Frankų (CHF) baudą „RadioShack“ komandos vadybininkui Johanui Bruyneeliui, po 5 000 Šveicarijos Frankų baudą komandos Sporto direktoriams, buvusiems „Tour de France 2010“ lenktynėse, ir po 2 500 Šveicarijos Frankų baudą visiems lenktynėse dalyvavusiems komandos dviratininkams“.– skelbiama UCI pranešime.

(Reuters nuotr.)(Reuters nuotr.)

„Paskutinio „Tour de France 2010“ etapo metu „RadioShack“ komandos dviratininkai pažeidė UCI reglamento straipsnį 12.1.004 dėl nereglamentuotos aprangos. Be to, J. Bruyneelis savo deklaracijomis viešai įžeidė UCI Tarptautinius komisarus (Savo Twitter'yje jis rašė: „Norint būti lenktynių teisėju, nereikia smegenų, užtenka tik žinoti taisykles! Jų devizas: „Taip skelbia reglamentas!“).– cituoja UCI.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, UCI sprendimu, Johanas Bruyneelis nušalinamas nuo pareigų 2 mėnesiams (nuo 2011 m. vasario 1 d. iki kovo 31 d.), kaip ir „RadioShack“ komandos narys Carlos Barredo, kuris pasibaigus 6 etapui susimušė su „Caisse d'Epargne“ komandos nariu Rui Costa (Žr. video, kur veiksmo fone matyti Ignatas Konovalovas), pažeisdamas UCI reglamento straipsnį 12.1.005 dėl žalos UCI ir dviračių sporto įvaidžiui, interesams ir reputacijai.

Kreipsis į Sporto arbitrų tribunolą

J. Bruyneelis nenori net girdėti šio nuosprendžio ir kartu su C. Barredo sieks, kad jų sulaikymas truktų nuo 2011 m. sausio 1 d. iki 2011 m. vasario 28 d. Jie pabrėžia, kad reikalauja pakeisti ne sankcijos priemonę, bet jos terminą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš paprašiau UCI man skirti sankciją tam pačiam periodui. Bet jie manęs nesiklauso. Nesileidžia į diskusijas. Taigi, aš kreipsiuos į Sporto arbitrų tribunolą (sutr. TAS). Man tai yra principo klausimas“.– š. m. gruodžio 18 d. pareiškė J. Bruyneelis laikraščiui „Het Nieuwsblad“.

Susiję tekstai:

Fiasko „Tour de France“ nesumažino L. Armstrongo populiarumo

L. Leipheimeris: Lance'as dar nustebins...

Dviratininko karjerą baigia J. L. Chechu Rubiera

Ar „RadioShack“ pratęs kontraktą su T. Vaitkumi?

Paryžiuje pasibaigė 97-osios „Tour de France“ lenktynės

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų