REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija ir Prancūzija susitarė dėl bendros dviejų lėktuvnešių „Mistral“ gamybos. „Mistral“ pirkimo derybos vyko visus metus. Bendros tokio lygio laivų statybos padės Rusijai sumažinti techninio atsilikimo nuo pirmaujančių šalių lygį. Taip pat bus pradėtas karinis bendradarbiavimas su Vakarų šalimis, teigia ekspertai.

REKLAMA
REKLAMA

Apie derybų pabaigą ir Rusijos dviejų „Mistral“ laivų pirkimą iš Prancūzijos buvo paskelbta penktadienį vakare po Dmitrijaus Medvedevo telefoninio pokalbio su Nicolas Sarkozy. Dviejų šalių administracija parengė bendrą pranešimą šia tema. D. Medevedevas pranešė N. Sarkozy apie tenderio, skirto dviejų desantinių laivų Rusijos Gynybos Ministerijai pristatymui, nutiesimą.

REKLAMA

Rusijos-Prancūzijos konsorciumo sprendimu numatomas bendros lėktuvnešių „Mistral“ statybos, vėliau numatoma dviejų papildomų šio tipo laivų statyba, praneša Kremliaus spaudos tarnyba.

Tokį patį pranešimą išplatino ir Eliziejaus rūmai.

Rusijos ir Prancūzijos prezidentai padėjo tašką užsitęsusiose derybose dėl laivų „Mistral“ pirkimo Rusijos laivynui. Abi šalys šį susitarimą pavadino „beprecedentiniu bendradarbiavimo projektu“ ir tikisi, kad jis „sudarys palankias sąlygas pramonės vystymui ir abiejų šalių užimtumo problemų sprendimui. Susitarimas demonstruoja Rusijos ir Prancūzijos valią ir pajėgumą vystyti didelio masto partnerystę visose srityse, tuo tarpu ir gynybos ir saugumo sferose“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų