• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmasis restoranas, kurio lankytojus aptarnauja robotai, atidarytas Czinanio mieste šiaurinėje Kinijoje.Tai tik patvirtina kai kurių specialistų nuomonę, esą sparčiai augant žmonijos priklausomybei nuo technologijų, ateityje buitis gali būti visiškai automatizuota.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė agentūra „News24“, padavėjai-robotai užprogramuoti nuolat šypsotis ir ypač mandagiai bendrauti su klientais.

REKLAMA

Restorano „Dalu Robot“ personalą sudaro daugiau nei 10 androidų, sukurtų imituojant „Žvaigždžių karų“ pagrindinius herojus. Į robotus instaliuoti sensoriai, kurie reaguoja į judėjimą ir leidžia jiems nešioti padėklus nesusiduriant su daiktais ir lankytojais.

„Jų požiūris į aptarnavimą man patinka daugiau nei žmonių, – atviravo vienas unikalios kavinės lankytojas. – Žmonės būna susierzinę, šiurkštūs, greitai pavargsta, o robotai tiesiog puikiai atlieka savo darbą kiaurą naktį“.

Kaip pranešė projekto vadovas, artimiausiu metu restorano padavėjų-robotų skaičius išaugs iki 30-ies. Vieno roboto kaina siekia 6 tūkst. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų