REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasak šaltinių, kuriais pasitikime, Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka nelaimėjo šių rinkimų. Tai antradienį pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslavas Sikorskis (Radoslaw Sikorski).

REKLAMA
REKLAMA

„Gal čia slypi tokios žiaurios ir neracionalios reakcijos priežastis", – pridūrė jis, pabrėždamas, kad Lenkija vykdo Baltarusijos atžvilgiu „lygtinę politiką".

REKLAMA

R. Sikorskis Lenkijos televizijos kanalui TVN24 teigė, kad per išankstinį balsavimą A. Lukašenka surinko mažiau kaip 50 procentų balsų, o per balsavimą sekmadienį – irgi mažiau kaip 50 procentų.

„Tokios represijos ir dar gruodį mums, lenkams, primena karinę padėtį ir laikotarpį, kai gyvenome nedemokratinėje šalyje. Tas, kuris sąžiningai laimi rinkimus, neturi sodinti varžovų į kalėjimus ir mušti opozicijos atstovų lazdomis", – pabrėžė Lenkijos diplomatijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pridūrė, kad Lenkija ir Rusija skirtingai vertina įvykius Baltarusijoje. „Rinkimų rezultatų klastojimo srityje Rusija pralenkia net ir Baltarusiją. Rusija, skirtingai negu Baltarusija, neįsileido ESBO stebėtojų į savo pastaruosius rinkimus", – sakė ministras.

Baltarusijos opozicija pareiškė, kad sekmadienį įvykusių šalies prezidento rinkimų rezultatai buvo suklastoti. Milicijai žiauriai išvaikius daugiatūkstantinę manifestaciją Minske, naktį iš sekmadienio į pirmadienį buvo suimti septyni opozicijos kandidatai į prezidentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų