REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė neprieštaraus laisvadienio Kūčių dieną įteisinimui, jei bus atsisakyta kurios nors kitos laisvos dienos, pavyzdžiui, Gegužės pirmosios, kuomet minima Tarptautinė darbo diena.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiam siūlymui pirmadienį pritarė Vyriausybė.

Premjeras akcentavo, kad šis Vyriausybės sprendimas yra sąlyginis – tik atsisakius vienos iš jau egzistuojančių laisvų dienų, būtų galima svarstyti naujos įvedimą.

REKLAMA

„Neprieštaravome, kad Seime būtų priimta pataisa, kuri numatytų švenčių dieną ir Kūčių dieną su sąlyga, jeigu bus atitinkamai mažinama kitų švenčių. Pritarėme pasiūlymui, kad viena iš tokių švenčių, kurių būti galima atsisakyti, tai yra Gegužės pirmoji", – sakė A. Kubilius pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo.

Pasak Premjero, Vyriausybės apsisprendimą, kurią laisvą dieną paaukoti, lėmė daugiau psichologiniai faktoriai nei apskaičiavimai.

REKLAMA
REKLAMA

„Apsisprendimas yra daugiau psichologinis nei dalykinis. Mes manome, kad tos šventės, kurios Lietuvoje yra gimusios Nepriklausomybės metais, jos turėtų būti labiau saugomos nei tos, kurias esame paveldėję iš ankstesnių laikų", – teigė A. Kubilius.

Galutinį žodį dėl laisvadienių tars Seimas, priimdamas Darbo kodekso pataisas.

Darbo kodekso papildymo projektą, kuriame Kūčios siūlomos paskelbti nedarbo diena, šių metų spalio 15 d. Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos nariai Edvardas Žakaris, Jonas Juozapaitis, Edmundas Jonyla, Bronius Pauža ir Mindaugas Bastys.

Idėjai gruodžio 24–ąją paskelbti laisva diena yra pritarusi ir Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų