• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjį atlikto „BigBank“ tyrimo rezultatai parodė, jog daugiau nei ketvirtadalis (28 proc.) banko  klientų skolinasi automobiliui ar būstui remontuoti. Panašus skaičius apklaustųjų (21 proc.) paskolą sakėsi imą įvairioms problemoms spręsti, tarp kurių minimos ir finansinės.

REKLAMA
REKLAMA

Studijoms skolinosi 16 proc. apklaustųjų, automobilio ar buitinės technikos įsigijimui – 14 proc. Rečiausiai tarp skolinimosi priežasčių buvo minimos išlaidos sveikatos priežiūrai (7 proc.), nekilnojamo turto įsigijimui (6 proc.), kelionėms bei šventėms (2 proc.) ir verslo pradžiai (2 proc.). Likusieji 4 proc. skolinimosi priežasties nenurodė.

REKLAMA

Sprendimą imti paskolą iš banko dauguma (45 proc.) apklaustųjų priėmė apmąstymams skirdami apie savaitę laiko. Dauguma (65 proc.) iš jų buvo moterys. Vyrai sprendimo skolintis priėmimui skiria daugiau laiko, ir jis ilgėja proporcingai su amžiumi – vyresni vyrai dažniau nei moterys skolinimosi galimybę svarsto ilgiau.

Apklausoje taip pat buvo siekiama išsiaiškinti, kokios priežastys nepaskatintų skolintis iš banko. Labiausiai finansinio įsipareigojimo neverta respondentams pasirodė paskola plastinėms operacijoms – dėl jų sakėsi niekada nesiskolinsią 69 proc. apklaustųjų, iš kurių vyrai sudarė 14 proc., moterys – 86. Daugiau nei pusė (55 proc.) pasisakė prieš skolinimąsi kelionėms, o paskola, siekiant nors trumpam pajusti finansinę laisvę, atrodė nereikalinga 53 proc. respondentų. Tiek pat (53 proc.) teigė, jog nesiskolintų vestuvių šventei rengti.

Paklausti apie priežastis, kurios paskatintų skolintis iš banko, respondentai dažniausiai (74 proc.) minėjo būsto remontą. Dėl šios priežasties panašiai sutarė tiek moterys (59 proc.), tiek vyrai (41 proc.). Pusė (50 proc.) apklausoje dalyvavusių paskolai ryžtųsi dėl studijų. Dažniau studijoms skolintųsi moterys (61 proc.) nei vyrai (49 proc.). Tarp kitų priežasčių, lemiančių poreikį banko paskolai, respondentai įvardijo naujos buitinės technikos (36 proc.) ar automobilio (30 proc.) įsigijimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų