REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas po svarstymo pritarė Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto 2011 metų rodiklių patvirtinimo įstatymo projektui. Už šį projektą balsavo 55 Seimo nariai, prieš – 9, susilaikė 7.

REKLAMA
REKLAMA

Įstatymo projektu Seimui siūloma patvirtinti Valstybinio socialinio draudimo fondo 2011 metų biudžetą – 11 mlrd. litų pajamų ir apie 13,5 mlrd. litų išlaidų (išlaidos viršija pajamas šiek tiek daugiau nei 2,6 mlrd.).

REKLAMA

Projekte 2011 metais numatoma pensijoms (pensijų socialiniam draudimui) skirti daugiau kaip 7,7 mlrd. litų, ligos ir motinystės išmokoms – beveik 1,8 mlrd. litų, nedarbo socialiniam draudimui – daugiau nei 447 mln. litų, nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų socialiniam draudimui – beveik 53 mln. litų. Prognozuojama, kad lėšos, pervedamos į Privalomojo sveikatos draudimo fondą sudarys apie 2,4 mlrd. litų, lėšos, pervedamos į pensijų fondus – apie 351 mln.litų

Numatoma, kad didžiausią šio fondo biudžeto pajamų dalį sudarys draudėjų valstybinio socialinio draudimo įmokos – beveik 8 mlrd.litų, ir apdraustųjų valstybinio socialinio draudimo įmokos – beveik 2,3 mlrd.litų. Savarankiškai dirbančių asmenų valstybinio socialinio draudimo įmokos 2011 m. biudžete sudarys 110 mln. litų, valstybinio savanoriškojo socialinio draudimo įmokos – beveik 3 mln. litų. Šiek tiek daugiau kaip 351 mln. litų ketinama skirti iš Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto ir kitų valstybės piniginių išteklių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų