REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautiniai finansų ekspertai ir Airijos pareigūnai penktadienį pradėjo derybas dėl galimos pagalbos skolų spaudžiamai šalies ekonomikai.Visa tai vyko nerimo dėl eurozonos ateities kontekste, praneša AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Sąjungos (ES), Europos centrinio banko ir Tarptautinio valiutos fondo misija yra įvykdyti Airijos padėties analizę.

REKLAMA

Labiausiai koncentruojamasi į krizės ištiktus bankus.

Bijoma, kad šalis bus supančiota finansinės paramos, o tai gali privesti net prie suvereniteto praradimo, rašoma ryto laikraščiuose.

„The Irish Daily Mail“ pranešė, kad šalis yra pažeminta, o „The Irish Times“ rašo, jog valstybės likimas jau nebe jos pačios rankose.

Svarbūs sprendimai, kurie bus priimami ateinančiomis dienomis, smarkiai paveiks ateitį, rašė laikraštis redakcijos skiltyje.

REKLAMA
REKLAMA

Airija ilgai rėmėsi 12,5 proc. pelno mokesčio tarifu, padėjusiu padrąsinti įmones iš naujo įsikurti respublikoje.

Kitos ES narės, tokios kaip Vokietija, teigia, kad tokie mokesčiai nesąžiningi verslo pritraukimo atžvilgiu.

Airijos prekybos ir verslo ministras Battas O'Keeffe'as teigė, kad problema yra apmokestinimo pobūdis.

Kai kurie analitikai sakė, kad derybos, kuriose dalyvauja 30 tarptautinių ekspertų, galėtų pasiekti susitarimą iki pirmadienio, tačiau jis būtų kartaus skonio.

„The Irish Times“ pažymėjo, jog Airija neatėjo į derybas tokia silpna kaip eurozonos narė Graikija, prašiusi finansinės paramos šiais metais.

TVF atstovė spaudai Caroline Atkinson ketvirtadienį pasakė, kad tiki, jog Europa turi daug galimybių ir resursų padėti Airijai susidoroti su skolų krize.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų