REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos vaikų ligoninėje jau savaitę gydomas septynių mėnesių berniukas, kuriam diagnozuotas ne tik visiškas išsekimas, bet ir daugybė pačių įvairiausių ligų. Dėl tik kiek daugiau nei kilogramą svorio po gimimo priaugusio mažylio gyvybės sunerimusius medikus ir vaiko teisių apsaugos specialistus jo tėvai kaltina sūnaus pagrobimu.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvas išgąsdino medikus

Užvakar Klaipėdos apskrities VPK gavo pranešimą iš uostamiesčio Vaikų ligoninės, kad nuo lapkričio 3 d. Reanimacijos skyriuje gydomas šių metų kovo 21 d. gimęs berniukas. Iš netoli Klaipėdos esančio kaimo atvežtas mažylis buvo nemaitintas, apleistas, visiškai išsekęs ir sergantis.

REKLAMA

Mažajam G. diagnozuotas ne tik peršalimas ir pūlinė angina, bet ir nepatikslintas ryškus baltymų trūkumas, atopinis dermatitas, vidinė ir išorinė hidrocefalija, įgimta kairės akies katarakta, dehidracija.

Medikai policijai apie šį pacientą pranešė tik tada, kai jiems prireikė pagalbos. Užvakar ligoninėje pasirodė iš užsienio parvykęs berniuko tėvas ir sukėlė joje skandalą. Vyras iškeikė medikus ir reikalavo atiduoti sūnų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltina pagrobimu

Vakar „Respublika" apsilankė už keliolikos kilometrų nuo Klaipėdos esančiame kaime, kuriame jau ketverius metus gyvena keturis nepilnamečius (11, 8 ir 5 metų bei 7 mėnesių) vaikus auginanti lietuvės ir armėno šeima.

„Mano vyras tuo metu buvo Vokietijoje. Vakare atvykusi daktarė ir Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotoja liepė vežti sūnų į ligoninę ir pagrasino, kad jei nesutiksiu, atims visus vaikus. Man buvo šokas, aš verkiau. Jie nesutiko net palaukti iki ryto", - šluostėsi ašaras 29 metų motina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris tikino sūnų maitinusi. Tačiau esą mažyliui dygo dantys ir jis labai blogai valgė. Neva iki šiol medikai jai neturėjo jokių priekaištų dėl vaiko priežiūros.

Tuo tarpu berniuko tėvas atvirai kaltina medikus ir Vaiko teisių apsaugos tarnybą jo sūnaus pagrobimu.

„Turiu savo verslą. Mes gyvename gerai, mums nieko netrūksta. Turime ką valgyti, namuose yra du šaldytuvai. Dar ir kitus galime pamaitinti. Berniukas sveikas, tik mažas jo svoris. Kaip galėjo gydytoja pasakyti, kad vaikas per savaitę mirs. Mano visi vaikai tokie maži. Aš pats sveriu 55 kilogramus. Tai ką, ir mane į reanimaciją reikia vežti. Aš nežinau, ką daryti, tokią gėdą man padarė. Kai žmona paskambino, keturias naktis nemiegojau. Vaiko tikrai neatiduosiu. Aš esu Lietuvos pilietis ir kreipsiuosi ne tik į policiją, bet ir teismą", - neslėpė emocijų ir pykčio šeimos galva.

REKLAMA

Vakar, po šešių reanimacijoje praleistų parų, atsigavęs berniukas perkeltas į kitą ligoninės skyrių. Ligoninėje dar kartą apsilankęs jo tėvas pareiškė medikams, kad čia jo tikrai nepaliks - pasiims ir išveš į privačią ligoninę.

Didžiulė grėsmė

Pasak Dovilų ambulatorijos gydytojos Rimos Burbaitės, labai skubių veiksmų prireikė, nes berniuko sveikatai ir gyvybei grėsė didžiulis pavojus. Kad toks nuogąstavimas nė kiek nebuvo perdėtas, paliudijo tai, kad jis iš karto paguldytas į Vaikų ligoninės Reanimacijos skyrių.

REKLAMA

„Per savo ilgametę praktiką nesu mačiusi taip išsekusio vaiko. Jį pamačiusios, mes su slaugytoja tiesiog išsigandome. Paklausta, kuo maitina sūnų, mama tik nuleido akis ir nieko negalėjo atsakyti. Mes įtariame, kad jo mama nemaitino. Šioje šeimoje yra labai rimtų problemų", - sakė “Respublikai" medikė.

Berniukas gimė 3750 g svorio ir 52 cm ūgio. Šiuo metu, būdamas 7 mėnesių, jis sveria vos 4956 g.

Anot R.Burbaitės, gimus sūnui, mama vengė jį rodyti medikams. Atvykę į namus rasdavo užrakintas duris. Jų ne tik neįsileisdavo į vidų, bet ir neatsakinėdavo į telefono skambučius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Likus savaitei iki lapkričio 3 d., motina atvyko su sūnumi į Dovilų ambulatoriją. Čia jai liepta kuo skubiau vežti berniuką apžiūrėti medikams. Kai buvo delsiama visą savaitę, nutarta imtis ryžtingesnių veiksmų.

Klaipėdos rajono vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos Irenos Šaulytės teigimu, ši šeima į rizikingų šeimų sąrašą įtraukta nebuvo.

Mes vaiko tikrai neatėmėme. Jis išvežtas gydyti. Spręsime, kaip elgtis toliau. Lauksime medikų išvadų ir kol pasveiks berniukas", - tvirtino I.Šaulytė.

Pradėti ar nepradėti ikiteisminį tyrimą dėl šio įvykio, policininkai taip pat spręs tik sulaukę medikų išvadų.

Darius ČIUŽAUSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų