• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmą kartą sunkmečio laikotarpiu, Lietuvos darbo biržos duomenimis, išryškėjo teigiama tendencija darbo rinkoje- spalio mėnesį registruota daugiau laisvų darbo vietų nei bedarbių.

REKLAMA
REKLAMA

Teritorinės darbo biržos bedarbiais įregistravo 17,2 tūkst. ieškančių darbo žmonių. Darbdaviai šį rudens mėnesį iš viso įregistravo 17,8 tūkst. laisvų darbo vietų. Tai yra 7,4 tūkst. daugiau nei praeitų metų atitinkamu laikotarpiu, daugiausia iš jų neterminuotam darbui - 12,3 tūkst.

REKLAMA

Darbą greičiausiai susirasti turėjo galimybę pardavėjai, dažytojai, virėjai, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojai, staliai.

Lapkričio 1 dieną teritorinės darbo biržos šalyje įregistravo 306,2 tūkst. bedarbių arba 14,2 proc. darbingo amžiaus gyventojų. Jau ketvirtą mėnesį mažėjo registruotas nedarbas: spalio mėnesį lėčiau - 0,1 proc. punkto, rugsėjo- rugpjūčio mėnesiais po 0,5 proc. punkto.

REKLAMA
REKLAMA

„Ketvirtą mėnesį mažėjantis nedarbas atspindi vykstančius teigiamus pokyčius darbo rinkoje. Tai rodo ir mažesnis į teritorines darbo biržas besikreipiančių žmonių skaičius, neseniai praradusių darbą. Tarp kurių yra daugiau pasirengusių darbo rinkai. Taip pat registruojama daugiau laisvų darbo vietų - daugiausia darbo pasiūlymų pateikė apdirbamosios gamybos, statybos, prekybos bei apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas teikiančios įmonės. Darbo rinkos ir ekonomikos atsigavimą konstatuoja ir kai kurių bankų analitikai“, - situaciją apibūdino Lietuvos darbo biržos direktorius Mindaugas Petras Balašaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, darbo biržos aktyvios darbo rinkos politikos priemonės bedarbiams, skatinančios juos greičiau sugrįžti į darbo rinką, padėjo ne tik apsispręsti dėl savo karjeros tikslų, bet ir laikinai išspręsti užimtumo problemas. Spalį beveik 6 tūkst. bedarbių turėjo galimybę dalyvauti remiamojo įdarbinimo, profesinio mokymo, profesinės reabilitacijos, darbo vietų steigimo ir teritorinio judumo priemonėse. Taikytos laikino užimtumo priemonės padėjo 29,6 tūkst. darbuotojų išlaikyti darbo vietas įmonėse.

Spalio mėnesį teritorinės darbo biržos padėjo įsidarbinti 18,8 tūkst. ieškančių darbo žmonių. Tai yra 11 proc. mažiau nei praeitą mėnesį. Pagal neterminuotas darbo sutartis įsidarbino 13,3 tūkst. bedarbių, tai yra beveik tris kartus daugiau nei įsidarbinusių terminuotai.

REKLAMA

Aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse spalį dalyvavo 5,9 tūkst. bedarbių. Iš jų daugiausia - 5,7 tūkst. remiamojo įdarbinimo priemonėse: viešųjų darbų, įdarbinimo subsidijuojant, darbo įgūdžių įgijimo rėmimo, darbo rotacijoje.

Registruotas nedarbas spalio mėnesį mažėjo 28 iš 60 savivaldybių, 6 nekito ir 26 augo. Labiausiai nedarbo rodikliai mažėjo Raseinių ir Kelmės (0,8 proc.), Šilutės (0,7 proc.), Kauno m. (0,6 proc.) savivaldybėse. Spalį nedarbas išaugo Varėnos ( 2 proc.), Pasvalio (1,5 proc.) ir Skuodo ( 1 proc.) savivaldybėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų