REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lėktuvo A380 variklis galėjo sugesti dėl „Rolls-Royce“, gaminusios šį variklį, gamybos procese padarytos klaidos. Tai penktadienį pareiškė kompanijos vykdomasis direktorius Alanas Joyce, praneša AFP. Kita galima gedimo priežastis, anot A. Joyce, galėjo būti nekokybiškų medžiagų naudojimas vienos iš variklio detalių gamyboje.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanija „Qantas“ naudoja orlaivius A380, kuriuose įmontuoti varikliai „Trent 900“, specialiai „Rolls-Royce“ sukurti šiam lėktuvų modeliui. A380 tiekiami užsakovams ir su varikliais „Engine Aliance GP7000“, tačiau dažniausiai šio lėktuvo pirkėjai pageidauja būtent variklio „Trent 900“.

REKLAMA

Lapkričio 4 d. kompanija „Rolls-Royce“ rekomendavo atlikti visų „Trent 900“ variklių patikrinimą. Kompanija kartu pabrėžė, kad tai daroma prevencijos sumetimais.

Lapkričio 4 d. naktį vienas iš kompanijos „Qantas“ lėktuvo A380, skridusio iš Singapūro į Sidnėjų, variklių nustojo veikęs praėjus kelioms minutėms po pakilimo. Lėktuvas buvo priverstas leistis avariniu būdu. Nusileidimo metu niekas iš 433 keleivių ir 26 įgulos narių nenukentėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Po incidento kompanija „Qantas“ laikinai sustabdė visų jai priklausančių A380 skrydžius. Pasak. A. Joyce, šio modelio lėktuvai vėl skraidys po kruopštaus jų techninės būklės patikrinimo.

Kompanijos „Airbus“ gaminamas A380 orlaivis yra stambiausias šiuo metu keleivinis lėktuvas pasaulyje.

Lėktuvo su 459 keleiviais variklis sugedo ore

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų