• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas pritarė po pateikimo Statuto pataisai, siūlančiai įteisinti atvirą balsavimą Seimo nario apkaltos proceso metu. Tačiau palaikyti valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos siūlymą svarstyti šį projektą skubos tvarka parlamentarai nesiryžo.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal Seimo nario Evaldo Jurkevičiaus ketvirtadienį pateiktą Statuto pataisą, nutarimas dėl asmens pašalinimo iš pareigų (ar Seimo nario mandato panaikinimo) bus laikomas priimtu, jei už jį balsavo ne mažiau kaip 3/5 visų Seimo narių tik atviru balsavimu.

REKLAMA

Politikas tikisi, kad, priėmus jo siūlomą teisinį reguliavimą, bus užtikrintas aiškumas, atvirumas ir skaidrumas balsuojant dėl Seimo nario mandato panaikinimo apkaltos proceso metu.

Pateiktam projektui oponavę Seimo nariai, ypač socialdemokratai, nepritarė tam, kad Statuto pataisa būtų taikoma konkrečiam parlamentarų Lino Karaliaus ir Aleksandro Sacharuko atvejui.

Ketvirtadienį po pateikimo už Statuto pataisą balsavo 51 Seimo narys, prieš buvo 22, susilaikė 27 parlamentarai. Nepritarus projekto svarstymui skubos tvarka, nutarta jį svarstyti lapkričio 25 d.

Seimas yra apsisprendęs lapkričio 11 d. svarstyti parlamentarų L. Karaliaus ir A. Sacharuko mandatų panaikinimo klausimą.

Pagal dabar galiojančias Seimo statuto nuostatas dėl Seimo nario, kuris sulaužė priesaiką ar pažeidė Konstituciją, mandato panaikinimo, yra balsuojama slaptai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų