REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

11-07: Alytaus miesto meras Česlovas Daugėla buvo pašalintas iš posto: miesto savivaldybės tarybos nariai pritarė interpeliacijai. 21 narys balsavo už, du susilaikė, vienas balsavimo biuletenis buvo sugadintas. Trys tarybos nariai balsavime nedalyvavo.

11-07: Alytaus miesto meras Česlovas Daugėla buvo pašalintas iš posto: miesto savivaldybės tarybos nariai pritarė interpeliacijai. 21 narys balsavo už, du susilaikė, vienas balsavimo biuletenis buvo sugadintas. Trys tarybos nariai balsavime nedalyvavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarybos posėdyje taip pat nuspręsta, kad laikinai mero pareigas eis liberalcentristė Nijolė Makštutienė. Po interpeliacijos iš pareigų pasitraukė ir iki šiol laikinai merės pareigas ėjusi konservatorė Rima Rakauskienė.

REKLAMA

Po mero interpeliacijos iš užimamų pareigų turės pasitraukti ir politinio pasitikėjimo pareigūnai – buvęs Č.Daugėlos patarėjas Ramūnas Bielevičius ir Alytaus miesto savivaldybės tarybos sekretorius konservatorius Dobilas Kurtinaitis.

Piktnaudžiavimu tarnyba siekiant turtinės naudos, dokumentų klastojimo ir didelės vertės svetimo turto iššvaistymo organizavimu įtariamas Č.Daugėlai šiuo metu yra suimtas.

10-31: Šiandien Kauno apygardos teismas, išnagrinėjęs korupcija įtariamo Alytaus miesto mero skundą dėl laikino nušalinimo nuo pareigų, jį atmetė.

REKLAMA
REKLAMA

„Teismas paliko galioti Kauno miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjo nutartį, kuria jis laikinai – trijų mėnesių laikotarpiui nušalintas nuo Alytaus mero pareigų“‚ – kalbėjo ikiteisminį tyrimą Č. Daugėlos byloje kontroliuojantis Kauno apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroras Aivaras Alimas.

-------

Ketvirtadienį vyksiančiame Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje turėtų būti pareikšta interpeliacija korupcija įtariamam Alytaus merui Česlovui Daugėlai. Žiniasklaidos teigimu, gali būti, kad pareiškimą atsistatydinti iš mero pareigų įteiks pats Č. Daugėla arba jo atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po spalio pradžioje Alytaus miesto vadovams pareikštų įtarimų dėl piktnaudžiavimo tarnyba, dokumentų klastojimo ir pusės milijono svetimo turto iššvaistymo opozicija suskubo užregistruoti interpeliaciją merui Č. Daugėlai. Taip pat pradėti rinkti parašai dėl vicemerės konservatorės Rimos Rakauskienės interpeliacijos, imta raginti atsistatydinti visus korupciniais įtarimais susitepusius politikus.

Opozicijos lyderis socialdemokratas Feliksas Džiautas patvirtino, kad ketvirtadienį per tarybos posėdį ketinta paskelbti interpeliaciją R.Rakauskienei. Tačiau šio sumanymo teksią laikinai atsisakyti, nes esą nepavyko surinkti reikalingų devynių politikų parašų. Sunkiais nusikaltimais įtariamai R. Rakauskienei neoficialiai siūlyta atsistatydinti. Tačiau vicemerė tik sustabdė narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje. Esą ji nesijaučia esanti kalta dėl nusikaltimų, kuriais įtariama.

REKLAMA

Dienraščio žiniomis, R. Rakauskienė neva žadėjusi pati pasitraukti iš pareigų.

Beveik neabejojama, kad Č. Daugėlai mero posto išsaugoti nepavyks. Tai nepriklausys net nuo to, ar teismas patenkins jo skundą dėl nušalinimo nuo pareigų 3 mėnesiams, ar atmes.

Trečiadienį Kauno apylinkės teismas dar 15 parų pratęsė korupcija įtariamo Alytaus mero Č. Daugėlos suėmimo terminą.

ELTA primena, kad Kauno apygardos teismas atmetė 15 parų suimto Č. Daugėlos skundą, kuriuo jis siekė išeiti į laisvę. Priimtoje galutinėje ir neskundžiamoje teismo nutartyje teismas akcentavo, jog Č. Daugėla gali daryti įtaką kitiems proceso dalyviams bei daryti naujus nusikaltimus.

REKLAMA

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) Alytaus miesto merą sulaikė spalio 6-ąją, atlikdama ikiteisminį tyrimą dėl galimų nusikaltimų, susijusių su Alytaus miesto stadiono Birutės gatvėje, futbolo aikštės su lengvosios atletikos sektoriais rekonstrukcijos statybos darbų projektavimu, viešaisiais pirkimais ir šių darbų atlikimu.

Be Č. Daugėlos, buvo sulaikyti Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Giedrius Čereškevičius, savivaldybės Statybų skyriaus vedėjas Sigitas Stumbras, Statybų skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Sadauskienė ir bendrovės „Kortas“ direktoriaus pavaduotojas Eimutis Biekša.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų