REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikos, merginos, moterys, panelės... Ištekėjusios, tekančios ar kada nors tekėsiančios. Sveiki, vyrai, kurie mano, jog moteriški bateliai yra dar vienas pasaulio stebuklas, ir domisi viskuo, kas yra su jais susiję. Aš esu viena iš tų, kurias batų parduotuvės ne tik džiugina, bet ir atpalaiduoja, todėl batelių tema man yra tikrai ne svetima ir širdžiai miela. Taigi pateiksiu keletą patarimų, kurie Jums, mielosios, padės išsirinkti tinkamus vestuvinius batelius, nepamirštant savo stiliaus, o ir fakto, jog galima rinktis nebūtinai tradicinius baltus aukštakulnius, o įvairių stilių, spalvų, ilgių, aukščių ir kita.Ne tik grožis, bet ir patogumas

REKLAMA
REKLAMA

Vestuvių diena turi būti ne tik ypatinga, bet ir neskausminga. Todėl išsirinkti tinkamus batelius – viena pagrindinių nuotakos užduočių. Prasidėjus vestuvių planavimo maratonui, suknelė tampa didžiausiu galvos skausmu, na, o batelių paieškoms lieka vis mažiau laiko. Kodėl taip yra? Manau, jog viską sugadina rėkte rėkianti mintis – batelių iš po suknelės nematyti! Taip tikrai nepagalvotų merginos, vilkinčios trumpą vestuvinę suknelę. Visgi jie tikrai matyti – fotografuojantis, klūpint prieš altorių, žavingai kilstelint suknelę, einant ar šokant. XXI amžius – skubėjimo, konkurencijos ir galimybių amžius – patogumas tapo ne tik prabanga, bet ir būtinybe. Todėl rinkdamasi batelius įsitikink jų patogumu – juk jie bus geriausi tavo draugai, padėsiantys grakščiai žengti altoriaus link. Išsirinkti patogius ir gražius batelius nėra visada lengva, todėl matuodamasi juos atkreipk dėmesį į tai, ar bateliai odiniai, ar pėdos išlinkimo forma atitinka tavąją ir svarbiausia – bateliai neturi būti per maži. Įsimylėk savo batelius ir dar kartą užkariauk savo išrinktojo širdį žavinga eisena.

REKLAMA

Į ką atsižvelgti renkantis batelius?

Manai, jog privalai rinktis batelius aukšta pakulne? Tikrai ne. Jeigu nesi aukštakulnių batelių „profesionalė“ – tikėtina, jog ja netapsi ir savo vestuvių dieną. Todėl geriausia rinktis tokį pakulnės aukštį, prie kurio esi pratusi ir kuris nevaržo tavo judesių. Nusipirkus batelius labai svarbu ne paslėpti juos į giliausią spintos kampą, o kaip reikiant pasitreniruoti bei šiek tiek „pratampyti". Antra, avalynę vestuvėms patartina rinktis pagal tai, kokioje vietoje vyks šventė. Pasirinkote paplūdimį? Įsigyk žemas įsispiriamas basutes, puoštas Swarowski kristalais, kaspinėliais, gėlytėmis. Nenusimink, jeigu parduotuvės Lietuvoje tokių nesiūlo – čia pagelbės internetinės parduotuvės arba tavo fantazija. Juk įsispiriamas basutes per pirštą gali dekoruoti ir pati: pvz., ant sidabro ar aukso spalvos vielutės suveri perliukus, Swarowski kristalus ir visą šį „vėrinį“ apsuki aplink dirželius. Čia tik pavyzdys, bet, manau, jog pasitelkusi fantaziją tikrai rasi išeitį. Iki ryto nutarėte linksmintis kaimo sodyboje? Šiuo atveju prie suknelės gali derinti stilingus ilgaaulius, pvz., kaubojiško stiliaus batus, ir tapti vesterno stiliaus viliokle. Tik nepamiršk, jog aksesuarai turi prie jų derėti, todėl prie batų gali derinti kaubojišką skrybėlaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Vestuvinių batelių spalvos

Nebūtina rinktis tradicinių baltų vestuvinių batelių. Galima derinti dramblio kaulo, sidabrinius, auksinius, deimanto baltumo, bronzinius, šampaninius, mėlynus, rudus, raudonus, rožinius batelius. Pervertusi keletą JAV leidžiamų vestuvinių žurnalų pastebėjau labai dailų batelių bei gėlių puokštės derinimo variantų: prie baltos žemiau kelių plevėsuojančios suknelės jaunoji avi ryškai geltonus aukštakulnius batelius apvalia nosele, o rankose laiko geltonų bei oranžinių gėlių puokštę. Šis derinys man pasirodė labai jaunatviškas, vasariškas ir žaismingas. Tereikia nebijoti derančių spalvų žaismo ir tapsi nepamirštamai žavia nuotaka. Išvada: bateliai gali būti bet kokios spalvos, jeigu yra derinami su aksesuarais ar gėlių puokšte. Su pamergėmis esate neišskiriamos draugės? Per vestuves galite visa tai dar kartą įrodyti – visos įsigykite vienodos spalvos bei modelio batelius. Manau, jog tikrai nustebintumėte svečius, o ir pačioms būtų ne ką mažiau linksma ir smagu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nemesk kelio dėl takelio...

Jeigu esi mergina, nemėgstanti aukštakulnių batelių – ne bėda! Juk moters grožis ir patrauklumas slypi tikrai ne batelio kulno aukštyje. Esi užkietėjusi pankė ar sportinių batelių maniakė? Tuomet savo vestuvėms gali rinktis žavingus baltus ar dekoruotus sportinius batelius ir lengvai tipenti šalia savojo išrinktojo. Nerandi tokių Lietuvoje? Tai panaršyk internete – ten tikrai rasi sau tinkančius ir patinkančius sportinius batelius ir galėsi jais drąsiai puoštis. Būk tokia, kokia esi, ir nekeisk savo stiliaus dėl šios kad ir labai ypatingos šventės, o juo labiau dėl senelių ar tetų ramybės. Galų gale ne visos merginos vestuvių dieną trokšta būti princesėmis, o vestuvių naktį – nekaltomis mergelėmis. Juk šventės metu yra šimtą kartų geriau galvoti apie meilę, širdutes, tortą ir šampaną, o ne apie kojų amputaciją, pleistrus bei nuospaudas. Šiuo atveju dėl tariamo grožio kankintis neverta – juk taip norisi šokti trypti ligi ryto!

Panaršiusi internete radau begalę vestuvinių batelių modelių, juos sudėjome į vieną gausų albumą ApieVestuves.lt Facebook puslapyje. Čia pateikti, kurie geriausiai atspindi tai, ką pasakojau tekste: įvairius stilius, spalvas ir dekoracijas. Na, o kiekvienai nuotakai linkiu surasti ir įsigyti pačią gražiausią ir patogiausią vestuvinių batelių porą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų