REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atrask savo kvapą

Kvepalai – nematomas, tačiau nepamirštamas ir nuolat madingas aksesuaras, kuris pristato moterį jai įėjus ir primena išėjus“. Taip sakė legendinė dizainerė Coco Chanel. Vargu ar kas drįstų su ja ginčytis.

REKLAMA
REKLAMA

Kvepalų rinkimasis labai malonus ir įdomus, bet tuo pačiu ir svarbus bei atsakingas procesas. Juk neteisingai pasirinktas aromatas gali sukelti depresiją, blogą nuotaiką ir netgi galvos skausmą. Todėl, jeigu aromate pajautėte ką nors nemalonaus, jokiu būdu jų nepirkite, kad ir kokia graži pakuotė ar patraukli reklama. Kvepalai – antroji oda ir oras, kuriuo kvėpuojate. Kvepalai, kurie jums nepatinka, daro įtaką ir išvaizdai, nes prarandate individualumą ir pasitikėjimą savimi.

REKLAMA

Ką daryti, jeigu kvepalus, kurių nemėgstate, gavote dovanų nuo brangaus žmogaus? Sutikite, situacija nemaloni ir, deja, gana dažna. Dauguma iš mūsų tikrai yra gavę panašių dovanų ir... naudojosi, nors tai kėlė nepasitenkinimą savimi. Juk naudotis nemielu kvapu – tas pats, kaip ir dėvėti drabužius, su kuriais jaučiatės nepatogiai. Vienintelė protinga išeitis iš tokios situacijos – nedelsiant išsiaiškinti nesusipratimą. Greičiausiai mylimasis tikrai norės, kad liktumėte savimi, jaustumėtės patogiai ir primygtinai nereikalaus, kad priimtumėte jo pasirinkimą. Norėtume pridurti, kad nežiūrint į tai, jog reikėtų įsiklausyti į profesionalų patarimus, suvokti, ar kvapas jums tinka, galite tik pati. Prisiminkite, kad ir ką siūlytų, galų gale kalbama apie jūsų lūkesčius, stilių ir asmeninį skonį. Niekas to nežino geriau už jus! Tačiau, jeigu jums patinka koks nors kvapas, o partneris ar kolega jo negali pakęsti, būtų geriausia leistis į kompromisą ir atsisakyti kvepalų.

REKLAMA
REKLAMA

Kvapas neapčiuopiamas ir nematomas, bet jo poveikis – didžiulis. Jis gali sužavėti, pakerėti, patraukti dėmesį arba, deja, atstumti. Kaip išsirinkti tinkamiausią kvapą?

Viens, du, trys – perku!


  • Pirmasis įspūdis. Jūsų asmenybę, stilių ir nuotaiką geriausiai atspindi tas kvapas, kuris patiko nuo pat pirmojo dvelktelėjimo.

  • Vieta ir laikas. Kai rinksitės kvepalus, pamėginkite įsivaizduoti aplinką, kurioje būsite jais pasikvėpinusios. Darbas? Atostogos? Romantiška vakarienė? O dabar dar kartelį pagalvokite – ar tikrai šis kvapas jums tiks?

  • Kvapo „pasimatavimas“. Pirmiausia papurkškite kvepalų ant lapelio. Jei kvapas patiko – užsipurkškite ant riešo. Leiskite kvapui įsigerti, kad išryškėtų ne tik viršutinės, bet ir vidurinės bei apatinės natos. Būtinai bent 10–15 min. pasivaikščiokite gryname ore, o tada pauostykite dar kartą.


Keturi, penki, šeši – kvėpinu!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

  • Žavios prancūzaitės juokauja, kad kvėpinti derėtų tas vietas, kurias norėtum, kad bučiuotų. Tačiau tai – tik sparnuotas posakis. Juk lūpų kvepalais niekas nekvėpina, kad ir kaip geistų bučinio. Taigi verčiau pasikliauti patikimesnėmis vietomis.

  • Pulsas. Kvepalai geriausiai išsilaiko tose vietose, kurios ilgiausiai išsaugo šilumą ir galima apčiuopti pulsą: už ausų, vidinėje alkūnės pusėje, tarp krūtų.

  • Plaukai. Dar viena vieta, kurioje puikiai išsilaiko kvapai – plaukai. Tačiau tiesiai ant plaukų nei kvepalų, nei tualetinio vandens verčiau nepurkšti – kvepaluose yra alkoholio, kuris iš jų atims gyvybingumą ir purumą. Tad geriau šiek tiek papurkškite kvepalų į orą ir tada kyštelėkite galvą į jų debesėlį.

  • Drabužiai. Kvapas gerai išsilaiko ant drabužių, ypač jei jie pagaminti iš natūralaus pluošto: medvilnės, vilnos, kailio, odos. Tačiau prieš kvėpindama išbandykite ant nedidelio ploto, nes kai kurie kvepalai, patekę ant drabužių, gali palikti sunkiai išvalomų dėmių.


Dešimtuko link – tikroms profesionalėms

Keletas pastabų, praversiančių gilinantis į subtiliausius parfumerijos vartojimo niuansus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų