REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Barclays Bank“ išsiuntė savo klientų aptarnavimo specialistes į kelis griežčiausius Didžiosios Britanijos kalėjimus, kad prikalbintų nuteistuosius atsidaryti sąskaitą jų banke.

REKLAMA
REKLAMA

Moterys aplankė kalinius 17-oje Britanijos kalėjimų, tarp jų ir Parkhurst bei Albany kalėjimus, esančius Wight'o saloje. Tikėtina, kad kai kurie iš kalinių paskutinį kartą buvo banko viduje laikydami nupjautavamzdį šautuvą bei užsidėję kojinę ant galvos.

REKLAMA

Tačiau kai kurie kalėjimo darbuotojai yra akivaizdžiai nepatenkinti tokiu vizitu. Vienas jų teigė: „bankas turi belaisvių sąskaitų rinką pasipelnydami iš kalinių. Jie taip pat siunčia jaunus vyrus bei moteris kalbėtis su užkietėjusiais nusikaltėliais. Tai tiesiog neteisinga.“

„Barclays“ teigė, jog ši sistema yra dalis įsipareigojimo dėl žmonių, neturinčių sąskaitos banke, „finansinio įtraukimo“. Yra įrodymų, kad, padedant buvusiems kaliniams tvarkyti jų piniginius reikalus bei finansinį gyvenimą, palengvinamas jų įsitraukimas į socialinį gyvenimą jiems išėjus iš kalėjimo.

„Nepriklausomų organizacijų įsitraukimas yra itin svarbus siekiant pakeisti žmonių gyvenimus bei stabdant nusikalstamumą“, – kalbėjo kalėjimų tarnybos atstovė spaudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų