REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) jau beveik mėnesį negali iš esmės pradėti tarnybinio patikrinimo dėl savo pareigūno pulkininko leitenanto 39 metų Kastyčio Balaišio nederamos veiklos. FNTT Neteisėto paramos panaudojimo tyrimo skyriaus viršininkas įtariamas rugpjūčio 30 d. vakarą neblaivus padaręs avariją ir pasišalinęs iš įvykio vietos.

REKLAMA
REKLAMA

„Apie incidentą gavęs informaciją, pavaldiniams daviau nurodymą stebėti, kada K.Balaišis atvyks į darbą, neatvykus – fiksuoti pravaikštą“, – FNTT generalinis direktorius Vitalijus Gailius „Respublikai“ teigė pats asmeniškai norėjęs išgirsti pavaldinio versiją apie išvakarėse vykusį nutikimą.

REKLAMA

Tačiau K.Balaišis darbe nepasirodė ir tik į pavakarę jo artimieji pranešė, kad pulkininkas leitenantas serga, o rytojaus dieną jo žmona pateikė ir nedarbingumo pažymą. Savaitei išrašyta pažyma buvo pratęsta dar tokiam pat laikotarpiui. V.Gailius „Respublikai“ teigė, kad nedarbingumo pažymą išrašė ir ją pratęsė ne Vidaus reikalų ministerijos Sveikatos priežiūros tarnyba, kurios paslaugomis paprastai naudojasi pareigūnai, o privati sveikatos priežiūros įstaiga, tikėtina, šeimos gydytojas.

REKLAMA
REKLAMA

Kokia liga staiga susirgo aukšto rango vidaus reikalų sistemos pareigūnas ir ar ji sunki, V.Gailius sakė nesidomėjęs, nes tai yra privatus pavaldinio gyvenimas.

Norėdama išsklaidyti abejones dėl pulkininko leitenanto ligos, FNTT iškart kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją prašydama ištirti, ar K.Balaišiui pagrįstai išduotas nedarbingumo pažymėjimas ir ar pavaldinys nepiktnaudžiauja liga. FNTT vadovas sakė negalintis pavaldinio charakterizuoti, nes neilgai jį pažįsta, juo labiau kad K.Balaišis prieš incidentą atostogavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad rugpjūčio 30 d. apie 22 val. Vilniuje, Eišiškių plento ir Metalo gatvės sankryžoje, K.Balaišio vairuojamas „Volvo V50“ atsitrenkė į motociklą „Yamaha YZF–R–1“ ir iš įvykio vietos pasišalino. Motociklo vairuotojas patyrė kojos traumą, jis buvo paguldytas į ligoninę.

Policijos patruliai iš vietos pasišalinusią „Volvo“ aptiko vienoje iš netoli esančių gatvių nuleistomis padangomis ir apdaužytu priekiu, prie automobilio vairo sėdėjo K.Balaišis. Jis atsisakė tikrintis blaivumą, todėl dokumentuose rašoma, kad vairavo neblaivus. Policininkų teigimu, sulaikytas vyras pareiškė juos atleisiantis iš darbo. Pulkininką leitenantą nuvežus į kelių policijos būstinę, čia atvyko jo žmona ir ėmė tvirtinti, kad automobilį vairavo ji.

REKLAMA

„Mūsų pozicija vienareikšmė: jei bus įrodyta, kad jis padarė eismo įvykį, buvo girtas ir pasišalino iš įvykio vietos, tai bus vertinama kaip tarnybos vardo diskriminavimas“, – sakė V.Gailius ir tvirtino tokiu atveju priimsiantis griežčiausią sprendimą – pavaldinį atleis iš tarnybos.

K.Balaišiui iki pensijos likę maždaug metai. Ar neatsitiks taip, kad netikėta liga pasirodys esanti tokia, dėl kurios jis toliau negalėtų tarnauti sistemoje ir bus atleistas dėl sveikatos būklės? FNTT vadovas „Respublikai“ prisipažino tokios situacijos neapmąstęs ir nenorėtų spėlioti, kas būtų, jeigu būtų.

Valdas KVEDARAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų