• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba ir neteisėto ikiteisminio tyrimo duomenų atskleidimo sulaikė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Vilniaus apskrities skyriaus tyrėją. L. A. buvo sulaikyta antradienį.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pareigūnams gavus duomenų, kad FNTT tyrėja L. A., atlikdama ikiteisminį tyrimą byloje dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, galimai piktnaudžiavo tarnyba ir be leidimo atskleidė ikiteisminio tyrimo duomenis, teigiama STT pranešime spaudai.

REKLAMA

„Vakar Vilniaus valdybos STT pareigūnai įtariant piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir ikiteisminio tyrimo duomenų atskleidimu be leidimo sulaikė FNTT tyrėją. Tuo pačiu buvo sulaikytas vienas advokatas ir vienas bendrovės vadovas. Pastarieji du sulaikyti įtariant kurstymu ir organizavimu piktnaudžiavimo bei duomenų atskleidimo“, – trečiadienį žurnalistams sakė STT Vilniaus skyriaus viršininkas Vaidas Skirmantas.

Atlikus kratas darbo ir gyvenamojoje vietoje, tyrėjai L. A. įteiktas pranešimas apie įtarimą padarius nusikalstamas veikas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tyrėja dėl tam tikrų objektyvių aplinkybių yra ne areštinėje“, – patikslino V. Skirmantas.

Tuo pačiu metu STT pareigūnai sulaikė advokatą P. B. ir vienos uždarosios bendrovės vadovą A. A. Jiems įteikti pranešimai apie įtarimą padarius nusikalstamas veikas – piktnaudžiavimą tarnyba, neteisėtą ikiteisminių duomenų atskleidimą, nusikalstamos veikos organizavimą ir kurstymą. Jie 48 valandoms uždaryti areštinėje.

„FNTT atlieka savo ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo, o tyrėja šio tyrimo metu duomenis atskleisdavo būtent advokatui“, – kalbėjo STT atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Skirmanto, tokie veiksmai padaryti atliekant liepą pradėtą ikiteisminį tyrimą. Detaliau, ko prašė advokatas ir bendrovės vadovas, V. Skirmantas nekomentavo, nes tai yra ikiteisminio tyrimo duomenys. STT Vilniaus skyriaus viršininkas teigė, kad sulaikytas įmonės vadovas vadovauja nedidelei įmonei, tačiau pati „įmonė priklauso plačiai žinomiems asmenims“. V. Skirmantas neatsakė į klausimą, ar tai nėra statybų įmonė.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų