REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį ketvirtadienį į Rusiją gesinti gaisrų išsiunčiami 24 ugniagesiai gelbėtojai su keturiais gaisrų gesinimo ir gelbėjimo automobiliais ir gaisrine siurbline stotimi (priekaba).

REKLAMA
REKLAMA

Į Rusiją taip pat bus nugabenta 5 tūkst. respiratorių bei 20 kvėpavimo organų apsaugos priemonių (suslėgtojo oro kvėpavimo aparatų). Visi logistikos ir sienų kirtimo procedūriniai klausimai yra išspręsti ir tarp valstybių suderinti.

REKLAMA

ELTA primena, jog Rusijos Federacijos nota su pagalbos prašymu buvo gauta pirmadienį. Joje prašoma kvėpavimo aparatų, lauko kompresinių pompų, vandens pompos, priešgaisrinės lafetinės sistemos, priešgaisrinių robotų, priešgaisrinės mašinos-amfibijos, lauko mobilių elektros stočių, miško kultivatorių.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis dar rugpjūčio 5 dieną išsiuntė Rusijos diplomatijos vadovui Sergejui Lavrovui ir tarpvyriausybinės komisijos nariui, transporto ministrui Igoriui Levitinui laišką su užuojauta dėl gaisrų aukų ir nuostolių. Jame buvo parašyta, kad Lietuva yra pasirengusi padėti Rusijai.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos vadovybė savo ruožtu padėkojo už tuos žingsnius.

Karščių kamuojamai Rusijai pagalbą jau teikia Ukraina, Italija, Kazachstanas, Baltarusija, Vokietija, Prancūzija, Latvija, Estija, Lenkija.

Rusijos ambasadorius džiaugiasi Lietuvos pasirengimu padėti

Rusijoje gaisrai jau yra aprimę ir papildoma ugniagesių pagalba nebėra itin reikalinga, bet Lietuvos pasiryžimas pagelbėti džiugina, sakė Rusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Čchikvadzė.

„Lietuvos Respublikos Vyriausybė priėmė sprendimą padėti Rusijai dėl gaisrų. Tai yra labai malonu ir džiugina. Į Rusijos nelaimę sureaguota pakankamai operatyviai ir gerai. Nors situacija yra visiškai kontroliuojama ir dabar gaisrai jau nebėra tokie visa apimantys ir stipriai plintantys, bet Lietuvos Vyriausybės reakcija ir kitų šalių sprendimai suteikti pagalbą džiugina. (...) Mano požiūriu, jau tokio ugniagesių poreikio nėra, bet pats faktas mums malonus“, – sakė V. Čchikvadzė ketvirtadienį

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, jog Rusijos Federacijos nota su pagalbos prašymu buvo gauta tik pirmadienį. Joje prašoma kvėpavimo aparatų, lauko kompresinių pompų, vandens pompos, priešgaisrinės lafetinės sistemos, priešgaisrinių robotų, priešgaisrinės mašinos amfibijos, lauko mobilių elektros stočių, miško kultivatorių.

Rusijos ambasadorius pritarė, kad tokiais atvejais praverstų dvišalis susitarimas dėl bendradarbiavimo ypatingaisiais atvejais.

„Mes šitą sutartį aptarinėjame jau ilgą laiką. Jeigu tokia sutartis būtų, nebereikėtų to biurokratinio susirašinėjimo tarp diplomatinių atstovybių ir užsienio reikalų ministerijų, bet, deja, tokio dokumento tarp Lietuvos ir Rusijos nėra, o tos šalys, kurios turi tokias sutartis, jau seniai atsiuntė savo pagalbą į Rusiją“, – sakė V. Čchikvadzė.

Užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius ketvirtadienį teigė, kad apie tokios sutarties svarbą Rusijai priminta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų