REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Greitas ir tikrai skanus baklažanų užkandis, galintis virsti puikiu ir išradingu pagrindiniu patiekalu.

REKLAMA
REKLAMA

Jums reikės:


  • 1 baklažano

  • 4 pomidorų

  • Sūrio


Gaminame:

Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso nuo dydžio), apibarstyti druska ir palikti.

REKLAMA

Įkaitinti keptuvę su aliejumi (gero skonio patiekalui suteikia alyvuogių aliejus). Kol kaista, baklažanus reikėtų nuplauti ir nusausinti. Tada dėti į labai gerai įkaitintus riebalus ir kepti, kol gerai apskrunda. O kol kepa baklažanai, reikėtų susipjaustyti pomidorus nestoromis riekelėmis.

Iškepusias baklažanų riekeles kloti į lėkštę po, pvz., du vienetus viename sluoksnyje. Ant kiekvieno sluoksnio paskirstyti pomidorus ir plonas sūrio riekeles. Ant sūrio vėl dėti baklažanus, pomidorus ir t.t. Viršutinis sluoksnis – sūrio.

Nuo baklažanų karščio sūris apsilydo, o pomidorai kiek suminkštėja. Galima sluoksnuotį pakaitinti keletą minučių žemoje temteratūroje orkaitėje, kol sūris suminkštėja ir apskrunda iki norimo lygio. Jokių prieskonių dėti nebereikia, kadangi druskos baklažanai būna prisigėrę iš vakaro, o visi kiti produktai turi gana intensyvų puikiai tarpusavyje derantį skonį, kurio nevertėtų niekuo užgožinėti. Skanu su juoda duona.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų