REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per vienerius metus nedarbo lygis Lietuvoje išaugo pusantro karto. Statistikos departamento duomenys rodo, kad pirmąjį šių metų ketvirtį nedarbo lygis buvo pasiekęs 18,1 proc., o jaunimo (15–24 metų amžiaus asmenų) nedarbo lygis išaugo iki 35,9 proc. Skaičiai ne optimistiniai, o kaip darbo perspektyvas vertina patys darbuotojai ar darbo ieškantieji?

REKLAMA
REKLAMA

Dalis darbo paieškos portalo CVbankas.lt respondentų nemato prošvaisčių darbo rinkoje. Jų nuomone, bedarbystė augs, tik gal lėčiau nei iki šiol. Respondentai teigia, kad bus vis daugiau norinčiųjų išvažiuoti dirbti į užsienio šalis, o likusiesiems Lietuvoje bus vis sunkiau susirasti darbą, nes, pasak jų, naujų darbo vietų beveik nesukuriama.

REKLAMA

Kiti portalo CVbankas.lt respondentai nenoriai ryžosi prognozuoti, kokių pokyčių vyks darbo rinkoje. Pasak jų, nedarbas neturėtų didėti, tačiau greičiausiai darbdaviai vis dar naudosis sunkmečio situacija ir nesvarstys didinti įmonėje darbuotojų skaičiaus ar jau esamiems dirbantiesiems pasiūlyti geresnių darbo sąlygų.

Likusieji CVbankas.lt apklausoje dalyvavę asmenys vis dėlto pastebi, kad darbo rinka atsigauna, randasi vis daugiau įvairių darbo pasiūlymų. Pasak jų, šiuo metu perspektyvų surasti darbą turi net ir nekvalifikuoti darbininkai, o kvalifikuoti specialistai vis labiau yra vertinami. CVbankas.lt respondentų nuomone, ateityje turėtų daugėti darbo vietų ir augti tikrų specialistų paklausa, o nedarbo rodikliai jei ne gerės, tai bent stabilizuosis.

CVbankas.lt informacija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų