REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulyje garsaus lakūno Vytauto Lapėno atminimui įamžinti statomas paminklas Tetirvinų kaime Pasvalio rajone lakūno vardu pavadintoje gatvelėje. Paminklo atidarymas ir aviacijos šventė planuojami rugpjūčio 28 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Legendinis lakūnas Vytautas Lapėnas, suteikęs sparnus daugeliui žmonių, tapęs tikru Mokytoju, savo asmeninių savybių ir ypatingų gabumų dėka yra žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Deja, priartėjus prie sportinių viršukalnių, Vytautą patykojo nelaimės. Pirmą kartą tai nutiko 1989 metais, kai Vytautas su akrobatiniu lėktuvu Kyviškių aerodrome nukrito į mišką. Tačiau po daugybės nudegimų jis ne tik išsikovojo gyvybę, bet ir galimybę vėl skraidyti, tapo treneriu ir ryškia asmenybe. Kita baisi nelaimė lemtinga buvo 2008 metų sausį, pakilus į dangų su malūnsparniu Rojūnų aerodrome. Daugeliui žmonių V.Lapėnas tebėra skraidanti legenda, tai Lietuvos aviacijos aukso fondas.

Išėjus V.Lapėnui amžinybėn, aviatorių iniciatyva buvo įkurta visuomeninė komisija atminimui įamžinti, sukurtas paminklas-biustas, kuris visuomenei bus pristatytas ir atidengtas vasaros paskutinįjį savaitgalį. Paminklo autorius pasvalietis skulptorius Kęstutis Krasauskas. Panevėžio aeroklubas žada pagerbti lakūną, surengdami gražią aviacijos šventę su pasirodymais ore bei galimybe kiekvienam išbandyti skrydį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų