REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį penktadienį į Panevėžio ligoninę greitoji pagalba iš Pažagienių gyvenvietės atvežė du alkoholiu apsinuodijusius dešimtmečius. Vieną jų teko guldyti net į Reanimacijos skyrių. Medikams paskambinęs žmogus pranešė, kad prie vaikų darželio griuvinėja girti vaikai. Atvykę medikai išvydo liūdną vaizdą: vienas berniukas buvo beveik komos būklės. Pirmadienį policija apie įvykį informavo Panevėžio rajono vaiko teisių apsaugos tarnybą (VTAT). Kas įvyko penktadienį Pažagieniuose, rajono VTAT vadovė N. Stakytė pavadino atsitiktinumu. Nes Dariaus, kuris dėl savo poelgio labai gailisi, istorija jai puikiai žinoma.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistai aplankė Dariaus motiną B.Ž. (vardas ir pavardė redakcijai žinomi). Moteris nuo mėlynių ištinusiu veidu kaip tik grįžo iš parduotuvės nusipirkusi cigarečių. Nuo jos trenkė alkoholiu. Dūsaudama moteris kalbėjo, kad gyventi dabar labai sunku. Esą nuo to laiko, kai uždarė „Ekraną", ji darbo nebeturi. „Vyras nagus turi, dar mašinas pataiso, bet tik kartais. Matot, su kuo aš gyvenu", rodydama violetinius paakius skundėsi moteris.

Nijolė Stakytė, Panevėžio rajono vaiko teisių apsaugos tarnybos vadovė: „Nesutikčiau, kad dėl vaikų girtavimo galima kaltinti jų neužimtumą. Rūpestingi tėvai sugalvoja, kaip organizuoti vaiko laisvalaikį. Tėvai yra didžiausias pavyzdys vaikams. Jeigu tėvai geria, tai ir vaikai tai daro, tik slapčia. Per mano ilgą darbą tarnyboje tai pirmas kartas, kai į ligoninę buvo atvežti tokie jauni girti vaikai." Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narė Rima Baškienė: „Žmogus sako, kad geria iš nevilties, nes neturi darbo, o alkoholiui pinigų yra. Tai kas svarbiau, nupirkti vaikui duonos ar naminės butelį? Kai alkoholizmas tampa liga, žmogus jau nesuvokia, kad viską gali prarasti, ne tik darbą".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų