REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po V.Landsbergio kritikos koalicijoje kilo erzelis (atnaujinta)

Valdančioji Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) po Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos vieno buvusių vadovų Vytauto Landsbergio pareiškimų dėl koalicijos partnerių esą daromos įtakos Vyriausybės sprendimams, kelia klausimą dėl valdančiosios koalicijos stabilumo. Abiejų liberalų partijų atstovai nesutinka su TS-LKD patriarcho požiūriu.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei konservatorių patriarchas vienoje koalicijoje su jo partija dirbančius liberalus išvadina populistais, savo partiečius kritikuoja už kompromiso su liberalais ieškojimą, o pastangose dirbti bendrai net įžvelgia grėsmę savo partijos tapatybei, kyla rimtų abejonių, ką tokia kalba reiškia - ar konservatoriai keičia politinę kryptį, ar užsimena apie galimą valdančiosios koalicijos griūtį?", – LiCS frakcijos išplatintame pranešime cituojamas jos seniūnas Algis Čaplikas.

REKLAMA

Šeštadienį Klaipėdos rajone, Drevernoje, per TS-LKD sąskrydį partijos lyderis premjeras Andrius Kubilius sulaukė kritikos dėl esą per didelės jam daromos koalicijos partnerių įtakos. Bene daugiausia klausimų dėl TS-LKD vykdomos politikos krypties kėlė buvęs šios partijos pirmininkas, europarlamentaras V.Landsbergis.

„Ar Vyriausybės sprendimai yra mūsų partijos sprendimai? Ar mus jau atskiedė liberalai populistai?" – sąskrydyje teiravosi V.Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu liberalcentristas A.Čaplikas neslepia nuostabos dėl tokių V.Landsbergio pareiškimų, o išplatintame pranešime užsimenama, jog „atsižvelgiant į konservatorių lyderio išsakytą poziciją, svarstytina galimybė ir liberalams nuo rudens keisti politinę kryptį".

„Norėčiau pono Landsbergio paklausti, kada gi koalicijos partneriai liberalai nusipelnė „populistų" vardo: ar tuomet, kai sukandę dantis balsavo už mokesčių padidinimą, ar tuomet, kai balsavo už pervedimų į privačius pensinius fondus sumažinimą ir šiais sprendimais nuvylė savo elektoratą? Jei esame kaltinami populizmu, gal iš tiesų verta susimąstyti ir pasielgti pagal liberalias vertybes ir principus, pavyzdžiui - pareikalauti mokesčių sumažinimo?", – retoriškai klausia LiCS seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdžio lyderis: nesutinku su V. Landsbergiu

Vidinių TS-LKD diskusijų nereikia sureikšminti, nes ir pačioje TS-LKD susiduria keli požiūriai dėl koalicijos, sako Liberalų sąjūdžio lyderis, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

E. Masiulis nurodė, kad ir pačioje TS-LKD dabar vyksta ideologinio identiteto paieškos: vieni konstatuoja, kad TS-LKD nesilaiko deklaruotų pamatinių vertybių, kiti laikosi liberalesnio požiūrio.

„Reikia suvokti, kad, nors ir būdama didžiausia frakcija, konservatoriai-krikdemai yra ne vieni valdžioje, tad reikia ieškoti kompromisų. Liberalams taip pat išsakomi priekaištai, kad jie kai kuriais atvejais elgiasi neprincipingai“, - „Balsas.lt“ sakė Liberalų sąjūdžio vedlys.

REKLAMA

Su V. Landsbergio požiūriu dėl „liberalų populistų“ E.Masiulis sakė nesutinkąs: „Nesutikčiau su profesoriaus vertinimu, kad koalicijoje vyrauja liberalus požiūris.  Ji vis dėlto priima subalansuotus sprendimus“.

TS-LKD yra viena didžiausių politinių partijų šalyje. Ji su Liberalų sąjūdžiu, Tautos prisikėlimo partija bei Liberalų ir centro sąjunga sudaro valdančiąją Permainų koaliciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų