REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šokoladas ir iš jo gaminami saldainiai brangs, nes kyla kakavos kaina. Atsirado rimtų įtarimų, kad dėl to kalti biržų spekuliantai.

REKLAMA
REKLAMA

Dar neseniai 200 gramų geros kokybės šokolado plytelė mūsų šalies parduotuvėse kainavo apie 2,3 lito. Dabar – mažne pusličiu daugiau, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

Dėl visko kalta protu sunkiai suvokiama padėtis pasaulio biržose.

Pasak dienraščio, galbūt amerikiečiai ir mažiau mėgsta šokoladą nei Europos gyventojai, tačiau kad kainos skirtinguose žemynuose skirtųsi tiek daug, dar nebuvo matyta.

Praėjusią savaitę Londono prekių biržoje „Liffe“ už toną kakavos liepos mėnesio sandoriams buvo mokama po 2,7 tūkst. svarų sterlingų (daugiau nei 11 tūkst. litų).

Tačiau Niujorko biržoje už toną kakavos praėjusią savaitę buvo mokama 3,2 tūkst. dolerių (8,56 tūkst. litų). Kone pusantro tūkstančio litų mažiau nei Londone.

REKLAMA
REKLAMA

Spekuliantai už aukštą kainą įsigyja teisę nusipirkti tam tikrą kiekį kakavos. Norėdami turėti lėšų kitiems sandoriams, privalo jį parduoti, kol nepasibaigęs apmokėjimo terminas.

Tačiau pastaruoju metu laukiama iki paskutinės minutės, kol žaliavos stokojantys perdirbėjai sutinka pakloti jų reikalaujamą sumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų