• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje birža rimsta

Akcijų kainų griūtis pasaulio akcijų rinkose ketvirtadienį neaplenkė ir Vilniaus vertybinių popierių biržos, tačiau didelės akcijų kainų korekcijos nematyti, praneša "Vz.lt".

REKLAMA
REKLAMA

„Ketvirtadienį bus trečia akcijų kainų kritimo diena Vilniaus biržoje ir ji gali pasižymėti tuo, kad rinkoje pasirodys stabilizavimosi pradžia, tačiau indeksas gali išlikti neigiamas. Artimiausiu metu rinka, kaip ir daugelis pasaulių kapitalų rinkų įeis į permainingą krypties keitimo laikotarpį“, - komentuoja Marius Dubnikovas, FMĮ „Jūsų tarpininkas“ finansų makleris.

REKLAMA

Anot jo, korekcija biržoje buvo grynai techninė – pelnų nusiėmimo laikotarpis neparemtas fundamentaliu pagrindu, todėl ilgainiui rinka turėtų įeiti į augimo fazę.
reklama:

„Korekcija įvyko pakankamai laiku ir nuleido susidariusį perteklinį garą bei iš rinkos „iškratė“ tuos investuotojus, kurie investavo skatinami bandos jausmo, bet neturėdami motyvų“, - sako p. Dubnikovas.

Ši ir ateinanti savaitė, anot „Jūsų tarpininko“ finansų maklerio, dar gali būti pakankamai nervinga, tačiau ilgalaikiai investuotojai turėtų būti ramūs, o laisvų pinigų turintys gali pabandyti papildyti portfelius atpigusiomis akcijomis.

REKLAMA
REKLAMA

OMX Vilniaus indeksas apie 11 val. buvo pakilęs 1,44 %, Rygos – 0,48%, o Talino nukritęs 0,01%.

Blaško skirtingos nuotaikos

Užsienyje investuotojai, trečiadienį išgąsdinti didžiausio vienos dienos kainų nuosmukio per pastaruosius metus, šiandien ieškojo kainų krypties.

Azijos rinkose prekybos pradžioje fiksuotas nuosmukis, tačiau duris atvėrus Europos šalių biržoms, tendencijos pakrypo į priešingą pusę – prekiautojų ekranai nusidažė kainų augimą reiškiančia žalia spalva.

Pasak specialistų, Europos biržoms atsigauti padėjo skelbiami geri bendrovių rezultatai. Be to, supanikavusius investuotojus suskubo raminti ir JAV Federalinės rezervų sistemos pareigūnai, sušvelninę savo pasisakymus dėl galimos JAV ūkio recesijos. 11.30 val. Lietuvos laiku pagrindiniai Europos akcijų biržų indeksai buvo pakilę 0,3-0,8%.

Pasaulio biržų tendencijos bematant atsispindėjo ir Vilniaus biržoje. Po staigaus vakarykščio nuosmukio (-2,66%) OMXV indeksas priešpiet buvo pakilęs 0,84%. Panašios tendencijos stebimos ir Talino bei Rygos biržose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų