REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinės Valstijos įvedė papildomas individualias sankcijas šešiems aukštiems pareigūnams iš Baltarusijos, kuriuos amerikiečiai įtaria pažeidimais per pernai įvykusius prezidento rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

Tai - generalinis prokuroras Piotras Miklaševičius, švietimo ministras Aleksandras Radkovas, informacijos ministras Vladimiras Rusakevičius, Minsko milicijos ypatingosios paskirties karinių dalių vadas Jurijus Podobedas, buvęs VRM vadovas Jurijus Siviakovas ir Visuomeninių organizacijų departamento vadovas Olegas Sliževskis.

REKLAMA

JAV iždo departamentas paskelbė, kad jų turtas Amerikos teritorijoje užblokuotas, o JAV piliečiams draudžiama palaikyti su jais verslo santykius.

Iždo departamento Užsienio nuosavybės kontrolės biuras nurodė, komentuodamas šį sprendimą, kad "civilizuotame pasaulyje ne vieta veikėjams, susijusiems su žmogaus teisių pažeidimais ir politinėmis represijomis".

Pasak jo, JAV "toliau veiks prieš Baltarusijos pareigūnus, kurie piktnaudžiauja savo padėtimi ir varžo savo tautos teises, slopina demokratiją ir laisvę".

Anksčiau JAV ėmėsi atitinkamų priemonių prieš dešimt aukštų Baltarusijos politikų ir pareigūnų, tarp kurių yra ir Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų