• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė pritarė nutarimų projektams, kuriais Garantinio fondo ir Vaikų išlaikymo fondo administravimo funkcijos būtų atskirtos, o Garantinio ir vaikų išlaikymo fondo administracinės funkcijos būtų padalytos tarp Socialinės apsaugos ir darbo bei Ūkio ministerijų.

REKLAMA
REKLAMA

Atskyrus šiuos fondus, Garantinio fondo administravimas ir dalis darbuotojų būtų perduoti Įmonių bankroto valdymo departamentui prie Ūkio ministerijos, o Vaikų išlaikymo fondo administratoriaus funkcijas, kaip ir dabar, vykdytų į Vaikų išlaikymo fondo administraciją prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pertvarkyta Garantinio ir vaikų išlaikymo fondų administracija.

REKLAMA

Fondų atskyrimas leis efektyviau ir operatyviau spręsti klausimus, susijusius su Garantinio fondo veikla, greičiau skirti ir mokėti išmokas iš Garantinio fondo bankrutuojančių ir bankrutavusių įmonių darbuotojams.

Be to, taip būtų sumažinta administracinė ir biurokratinė našta įmonėms, kadangi klausimai, susiję su įmonių bankroto procedūromis ir bankroto administratorių veiklos priežiūra būtų sprendžiami vienoje institucijoje.

Vaikų išlaikymo fondo veiklai šis atskyrimas įtakos nepadarys. Fondas ir toliau vykdys jam pavestas funkcijas, susijusias su išmokų mokėjimu vaikams, negaunantiems viso ar dalies teismo priteisto išlaikymo iš savo tėvų bei vykdant skolų išieškojimą iš savo prievolių nevykdančių tėvų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų