REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvių kalbos egzamino rezultatais nepatenkinti liko daugiau nei pusantro tūkstančio abiturientų. Būtent toks skaičius moksleivių pateikė apeliacijas Nacionaliniam egzaminų centrui (NEC) po to, kai praėjusią savaitę buvo paskelbti valstybinio lietuvių kalbos egzamino rezultatai.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal esamą tvarką, apeliacijas NEC gali teikti tie moksleiviai, kurie abejoja gautais įvertinimais. Praėjusiais metais tiek laikiusių valstybinį lietuvių kalbos brandos egzaminą, tiek teikusių apeliacijas abiturientų buvo kur kas mažiau.

REKLAMA

Liepos 1-ąją paskelbus valstybinio lietuvių kalbos egzamino rezultatus paaiškėjo, kad jo neišlaikė 8 proc., arba daugiau nei du tūkstančiai, abiturientų. Iš viso valstybinį lietuvių kalbos egzaminą laikė daugiau nei 25 tūktst. dvyliktokų.

2008-aisiais metais šio egzamino neišlaikė daugiau nei 12 proc. dvyliktokų, o 2007-aisiais – kone 17 proc.

Liepos 7-ąją paaiškėjo ir valstybinių istorijos, matematikos, chemijos brandos egzaminų rezultatai. Istorijos ir matematikos egzaminų neišlaikė maždaug po 6 proc. abiturientų, o chemijos – 3 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Papildyta. Apeliacijas abiturientai NEC turi pateikti per tris dienas. Terminas teikti apeliacijas dėl pirmųjų trijų valstybinių brandos egzaminų pasibaigė ketvirtadienį, kuomet ir paaiškėjo nepatenkintų lietuvių kalbos egzamino rezultatais abiturientų skaičius.

NEC direktorius Saulius Zybartas lygindamas, kiek teikiama apeliacijų po brandos egzaminų rezultatų paskelbimo sakė šie metai apeliacijų skaičiumi pernelyg nuo kitų nesiskiria. „Pavyzdžiui, po lietuvių kalbos (valstybinės) valstybinio brandos egzamino rezultatų buvo gautos 44 apeliacijos. 2009 metais jų buvo 36, o 2008-aisiais – 58. Panašūs skaičiai kalbant ir apie informacinių technologijų egzaminą: šiemet buvo gauta 19 apeliacijų, 2009 metais – 7, o 2008 metais – 5. Skirtumas tik tas, kad šiemet šį egzaminą rinkosi apie 1800 dvyliktokų, o pernai - 700“, – aiškino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak S. Zybarto, teise teikti apeliaciją kilus nepasitenkinimui dėl įvertinimo šiemet pasinaudojo maždaug 6 proc. abiturientų. „2008 metais šis skaičius siekė 6,4 proc., o 2009 metais apie 4,5 proc. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad lyginant su pernai metais, tų, kurie rinkosi laikyti valstybinį lietuvių kalbos egzaminą, šiemet daugiau beveik trim tūkstančiais, tad natūralu, kad šiek tiek padidėjo ir apeliacijų skaičius“, – pabrėžė NEC direktorius.

Paklaustas, ar dažnai pateiktos apeliacijos būna patenkinamos, S. Zybartas tvirtino, jog tokių apeliacijų skaičius – labai mažas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų