• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Greičiausiai didžioji dalis jūsų matėte animacinį filmuką apie švelnų ir draugišką stirniuką Bembį. O pamenantys sovietinės animacijos klasiką – filmuką apie elniuką Eicho – tai pat patvirtins, jog elniai ir stirnos – tikrai draugiški, švelnaus kailio ir didelių akių gyvūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Portale Youtube.com publikuotas vaizdo įrašas įrodo, kad į stirnas nereikėtų žvelgti taip jausmingai. Ypač tada, kai šalia stirnų yra jauniklių.

REKLAMA

Viena Kanados, Cranbrooko miestelio gyventoja vaizdo kamera užfiksavo mielai prasidėjusį bet šiurpiai pasibaigusį vaizdelį. Jo pradžioje mama stirna keliauja iki savo naujagimio stirniuko, kuris, panašu, dar negali nė dorai paeiti ir ilsisi šalia automobilio rato. Jį aptikęs katinas puola uostinėti stirniuką, laižyti jo ausis.

Atkeliavusi stirna sunerimsta dėl to, kad jos mažylis gali būti ne itin saugus ir bando jį nusivesti tolėliau nuo visų. Staiga gyvūno dėmesį patraukia didžiulis naminis šuo, kuris, aišku, susidomėjo judėjimu gatvėje. Įsiutusiai stirnai nė neprireikia ragų – ji užpuola šunį ir sutalžo jį kojomis.

REKLAMA
REKLAMA

Pastebėjusi, kad paskui jos jauniklį seka ir katinas, patelė pabando nuvyti ir šį. Prisispaudusiam prie žemės pūkuočiui užtenka kepštelėti stirnai per nosį ir jis sulaukia tokio paties likimo, kaip ir kiemsargis. Galų gale stirną nuveja šalin tik moters riksmas.

Vaizdo įrašo autorė pasakojo, kad stirnos užpultam šuniui – viskas gerai. „Jis tiesiog labai išsigando, tačiau yra sveikas. Mano mylimas katinas taip pat jaučiasi puikiai. Reikia tikėtis, kad pamoką jis išmoko“, – vylėsi moteris.

„Tiems, kurie savo sode niekada nematė stirnų, buvo lengva nuspėti tokią įvykių seką. Tačiau jei gyvenate Cranbrooke ir stirnos gyvena jūsų sode šimtą dienų per metus, paprasčiausiai pamirštate, jog tai – nenatūralu“, – sakė vaizdo įrašo autorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų