REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasak Irano prezidento Mahmoudo Ahmadinejado, naujos JAV sankcijos Iranui rodo, jog Vakarai vis dar nesupranta šios islamiškos respublikos ir siekia neleisti jai tapti industriniu centru bei užimti jai priklausančios vietos.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jo teigimu, Iranas įvaldė sunkumų įveikimo meną ir niekas nebegali sulaikyti jo pramonės plėtros, praneša CNN.

REKLAMA

Tai buvo pirmoji M. Ahmadinejado kalba po to, kuomet ketvirtadienį JAV prezidentas Barackas Obama pasirašė įstatymą dėl naujų sankcijų Iranui.

Teheranas ir toliau tvirtina, kad jo branduolinės programos tikslas – taikus, tačiau JAV tuo abejoja ir kaltina šalį mėginant pasigaminti branduolinį ginklą.

Naujosios sankcijos liečia kompanijas, parduodančias Iranui perdirbtos naftos produktus bei tarptautinius bankus, bendradarbiaujančius su Irano islamiškąja revoliucine sargyba.

Pasak M. Ahmadinejado, grasinimai, politinis spaudimas bei Vakarų sankcijos skirtos Irano susilpninimui. „ Mes esame vienos šeimos nariai ir turėtume vienodai rūpintis Irano progresu. Mes nesiekiame dominuoti pasaulyje, mūsų diplomatija nėra skirta kitų šalių teisių pažeidimui“, - kalbėjo jis, pridurdamas, jog Iranas surengs savo priešams nepamirštamą pamoką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų