REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Represijos Baltarusijoje išlieka, tik keičiasi jų forma. Tokią nuomonę Minske viešinčiam Lietuvos Premjerui Andriui Kubiliui išdėstė Baltarusijos pilietinės visuomenės ir demokratinės opozicijos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Premjero ir kaimyninės šalies opozicijos atstovų pokalbio metu buvo aptarta dabartinė politinė situacija šalyje, domėtasi, kokių veiksmų imasi pilietinės organizacijos, besirengdamos Baltarusijos prezidento rinkimams, išklausyti siūlymai ES, kai rugsėjo mėnesį Briuselis vėl svarstys klausimą dėl tolesnių santykių su Baltarusija.

REKLAMA

Demokratinės opozicijos atstovų teigimu "represijos Baltarusijoje išlieka, keičiasi tik jų forma". Susitikimo dalyvių nuomone, Aleksandro Lukašenkos ir Vladimiro Putino viešai demonstruojamas santykių atšalimas ir tariamas pyktis tėra parodomieji. Galimybės laisvai veikti politinėms partijoms ir visuomeninėms organizacijoms - sudėtingos ir ribotos.

A. Kubilius patikino, kad Lietuva iki šiol aktyviai rėmė ir toliau rems demokratines jėgas Baltarusijoje.

REKLAMA
REKLAMA

"Kontaktai ir geri santykiai su oficialia Baltarusijos valdžia jokiu būdu nereiškia nusivylimo opozicija. Lietuva, kaip ir visa Europos Sąjunga, stengiasi išlaikyti balansą tarp bendradarbiavimo su Baltarusijos valdžia ir paramos demokratinėms jėgoms. Tokio balanso pagalba galima pasiekti realių permainų jūsų šalyje", - sakė A. Kubilius, akcentavęs, kad tik per bendradarbiavimą su ES, per pilietinės visuomenės stiprinimą Baltarusija sparčiau gravituos ES standartų link.

Taip pat Premjeras A. Kubilius patvirtino, kad Lietuva ir ateityje rems Europos humanitarinį universitetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Mes tikime šio projekto sėkme ir sieksime, kad alternatyvių studijų galimybė baltarusiams išliktų. Tuomet, kai demokratinės vertybės bus gerbiamos Baltarusijoje, ir tik paties universiteto vadovybės sprendimu, bus svarstoma galimybė sugrąžinti universitetą į Minską", - pažymėjo A. Kubilius.

Susitikime su Lietuvos Ministru Pirmininku dalyvavo 14 žinomų Baltarusijos pilietinės visuomenės ir demokratinės opozicijos atstovų. Tarp jų Olegas Gulakas, Baltarusijos Helsinkio komiteto narys, Aleksandras Kozulinas, buvęs politinis kalinys, Aleksandras Milinkievičius, judėjimo "Už Laisvę" lyderis, Stanislavas Šuškevičius, Baltarusijos socialdemokratų partijos "Gramada" pirmininkas, Anatolijus Lebedka, Baltarusijos Jungtinės piliečių partijos pirmininkas ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų