REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A.Sacharukas nebus patrauktas baudžiamojon atsakomybėn

Seimas nesutiko, kad už išvykusį parlamentarą Liną Karalių balsavęs Seimo narys Aleksandras Sacharukas būtų traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį už laikinosios tyrimo komisijos parengtą rezoliucijos projektą, kurioje buvo siūloma atimti Seimo nario A. Sacharuko teisinę neliečiamybę, balsavo tik 46 Seimo nariai, prieš - 12, susilaikė 28 parlamentarai.

REKLAMA

Tam, kad A. Sacharuką būtų galima patraukti baudžiamojon atsakomybėn, turėjo balsuoti ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Prieš balsavimą A. Sacharukas iš Seimo tribūnos sakė, kad gailisi dėl padaryto Statuto pažeidimo.

"Tikrai gailiuosi, kad nusižengiau Statutui. Tai gera pamoka ateičiai, tikrai gerbsiu jūsų sprendimą, koks jis bebūtų", - sakė jis.

Seimo laikinosios tyrimo komisijos pirmininkas konservatorius Kęstutis Masiulis teigė, kad visais atvejais įtarimai turi būti ištirti, net jeigu tai padarė Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA

Jam pritardamas socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis tvirtino, kad prokuratūros teikimas yra motyvuotas, todėl, jo nuomone, reikia "nuimti imunitetą kuo greičiau, kad A. Sacharukas pateiktų paaiškinimus prokuratūrai".

Gindamas savo frakcijos narį Seimo Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis sakė, kad vyksta politinis procesas, kurio metu Seimo statuto pažeidimą norima kriminalizuoti, "o tai yra pavojinga".

"Akivaizdu, kad prokuroras be teismo konstatuoja, kad padarytas nusikaltimas, pažeista Konstitucija. Jeigu A. Sacharukas būtų apklaustas kaip specialusis liudytojas, neabejoju, kad nebūtų prašoma leisti patraukti jo baudžiamojon atsakomybėn", - mano V. Žiemelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu Seimas nori būti vienodai teisingas visiems, Seimo Krikščionių partijos frakcijos nario Jono Ramono nuomone, tuomet be išimties turi būti svarstomi visi parlamentarai, balsavę už kitus.

Seimo narys L. Karalius teigė neprieštaraujantis tiems balsavimams, kurie vyko be jo žinios. "Jeigu būčiau salėje, būčiau balsavęs taip, kaip balsavo frakcija", - sakė Krikščionių partijos frakcijai priklausantis parlamentaras.

Seimui nesutikus atimti parlamentaro Aleksandro Sacharuko teisinę neliečiamybę, politikas išreiškė viltį, kad Seimas jau baigs spekuliuoti ta tema. Jis pasidžiaugė, kad sveikas protas nugalėjo.

REKLAMA

"Aiškiai pasakiau iš Seimo tribūnos: nusižengiau Seimo statutui, tikrai daugiau aš jokių veikų nepadariau. Manau, kad Seimas pradės dirbti tuos darbus, kurie reikalingi Lietuvai, o ne spekuliuoti ta tema jau pusę metų", - žurnalistams po palankaus jam balsavimo sakė Seimo Krikščionių partijos frakcijos narys A. Sacharukas.

Parlamentaras mano, kad laikinoji tyrimo komisija buvo jam nepalanki dėl asmeninių santykių, nes joje "buvo tokių žmonių, su kuriais yra negeri santykiai".

Tuo tarpu laikinosios tyrimo komisijos pirmininkas konservatorius Kęstutis Masiulis pareiškė, kad jam gėda dėl savo kolegų ir dėl Seimo, kuris taip elgėsi. Politikas sako patyręs vieną didžiausių nusivylimų.

REKLAMA

Kaip ELTA jau skelbė, buvęs laikinasis generalinis prokuroras R. Petrauskas kreipėsi į Seimą su prašymu panaikinti už kolegą Liną Karalių balsavusiam parlamentarui A. Sacharukui neliečiamybę, leisti patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn ir, jei reikės, kitaip suvaržyti laisves.

A. Sacharuko veiksmuose prokurorai įžvelgė nusikaltimų požymių, numatytų Baudžiamajame kodekse.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų