REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prisiekė naujasis generalinis prokuroras Darius Valys.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė priimdama D. Valio priesaiką pabrėžė, kad pagrindinė generalinio prokuroro užduotis ne tik sąžiningai atlikti darbą, bet ir išlikti ištikimam priesaikai, būti nepriklausomam, nepasiduoti jokioms įtakoms bei spaudimui ir visomis išgalėmis kovoti už teisingumą.

REKLAMA
REKLAMA

"Ateinate dirbti sunkiausiu Generalinei prokuratūrai laikotarpiu per paskutiniuosius dvidešimt metų. Visuomenė yra sunerimusi, nebepasitiki teisėsauga ir pačia Generaline prokuratūra. Jūsų laukia didžiulis iššūkis, atsakomybė ir reikšmingi darbai. Nuo Jūsų veiksmų priklausys, ar žmonės vėl ims pasitikėti ne tik pačia Prokuratūra, bet ir visa teisėsaugos sistema. Užtikrinu Jums savo paramą tol, kol gebėsite sąžiningai atlikti savo pareigą Lietuvai ir jos žmonėms", - sakė šalies vadovė.

REKLAMA

Kreipdamasi į ceremoniją susirinkusius įvairių teisėsaugos institucijų vadovus, valstybės vadovė teigė, jog tik visų institucijų sutelktu darbu įmanoma atstatyti visuomenės pasitikėjimą ir paragino dirbti žmogui bei ginti jo interesus.

D. Valys iki paskyrimo generaliniu prokuroru dirbo Akmenės rajono apylinkės vyriausiuoju prokuroru. Jis pakeitė iki vasario pradžioje atsistatydinusį Algimantą Valantiną.

37-erių metų D. Valys turi du aukštuosius - teisės ir elektronikos inžinerijos - išsilavinimus.

Generalinį prokurorą 7 metams skiria ir atleidžia Prezidentas Seimo pritarimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų