REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija rengiasi intervencijai į Kirgiziją

Rusija praėjusią naktį rengėsi galimai intervencijai į Kirgiziją. Maskva baiminasi, kad etniniai neramumai iš Kirgizijos neišplistų į kitas Centrinės Azijos šalis. Rusija teigia svarstanti galimybę į Kirgiziją pasiųsti savo greitojo reagavimo pajėgas. Tokį žingsnį remia ir Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos narės.

REKLAMA
REKLAMA

Rusija jau anksčiau į Kirgiziją nusiuntė 150 desantininkų, kurie sustiprino Kanto karinės oro bazės apsaugą. Dabar planuojami siųsti kariai turėtų padėti Kirgizijos saugumo pajėgoms numalšinti etninius neramumus. Ekspertai itin nuogąstauja dėl to, kad pati viena Kirgizijos laikinoji vyriausybė nebėra pajėgi stabilizuoti šalies.

REKLAMA

Nerimaujama, kad etniniai neramumai gali persimesti į kaimyninius Uzbekistaną ir Tadžikistaną. Šiose šalyse egzistuoja panašūs etninės įtampos židiniai kaip ir Kirgizijoje.

Pirmadienį organizuotos gaujos Kirgizijoje ir toliau rengė išpuolius prieš etninius uzbekus. Dešimtys tūkstančių uzbekų nusprendė bėgti iš šalies ir prisijungti prie 75 tūkst. pabėgėlių, kurie jau anksčiau paliko šalį.

Oficialiai skelbiama, kad per neramumus Kirgizijoje žuvo 124 žmonės, tačiau Rusijos šaltiniai skelbia, kad žuvusiųjų yra daugiau nei 700, o dar daugiau nei 1 tūkst. yra sužeisti.

Uzbekistano vyriausybė, kuri savo valdymo stiliumi primena sovietinį totalitarinį režimą, teigia, kad išpuoliai prieš Kirgizijoje gyvenančius etninius uzbekus yra ne pavieniai, o gerai organizuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų