REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lėktuvo bilieto neturintis rumunas sugebėjo iš Austrijos sostinės Vienos nuskristi iki Londono Hitrou oro uosto pasislėpęs lėktuvo važiuoklės skyriuje. Tai, kad jis išgyveno 8 kilometrų aukštyje, kęsdamas 41 laipsnio šaltį ir deguonies trūkumą, specialistai vadina “stebuklu".

REKLAMA
REKLAMA

Bedarbis Rumunijos gyventojas 1 val. 37 min. trukusią kelionę susirietęs tūnojo privataus lėktuvo “Boeing 747", priklausančio Dubajaus karališkajai šeimai, užpakalinių ratų skyriuje.

REKLAMA

Pasak oro uosto darbuotojų, rumunui neįtikėtinai pasisekė: vyriškį lengvai galėjo sutraiškyti lėktuvo ratai, jis galėjo žūti dėl deguonies trūkumo. Kai privatus lėktuvas nusileido Hitrou oro uoste, 20-metis “zuikis" sukniubo ant nusileidimo tako ir buvo suimtas apsaugos darbuotojų. Jis teigė atvykęs į Didžiąją Britaniją, tikėdamasis čia rasti darbą. Jaunuolį apžiūrėję medikai konstatavo, kad keleivis patyrė tik keletą mėlynių. Jį apklausė policija ir imigracijos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi rumunas - Europos Sąjungos pilietis, pareigūnams pateikęs asmens dokumentą, mažiau nei po 24 val. jis buvo paleistas. Policija jį įspėjo daugiau nekeliauti be bilieto.

Policijos šaltinis teigė: “Įprastai lėktuvas turėtų skristi 11 km aukštyje, o tai būtų jį pražudę, bet šį kartą jis skrido žemiau dėl audros. Tai ir faktas, kad kelionė buvo trumpa, leido jam išgyventi".

Faktai

Išgyventi yra pavykę tik keletui migrantų, įsitaisiusių lėktuvų važiuoklės skyriuje. “Boeing 747" ratų skyriuose yra nuošalių plyšių. Bet jei pasislėpsi netinkamoje vietoje, tave gali sutrinti besileidžiantys ratai. Be to, ratai būna labai karšti - galima rimtai nudegti. Net išvengus šių pavojų - tai dar ne viskas. Pastaroji istorija baigėsi laimingai, nes lėktuvas skrido žemiau nei įprastai. Tačiau net ir tokiame aukštyje deguonies kiekis perpus mažesnis nei jūros lygyje. Pasak specialistų, be papildomo deguonies tokiame aukštyje išlikti sąmoningam įmanoma tik keletą minučių. Daug keliautojų be bilieto rimtai nukenčia nuo stingdančio šalčio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų