REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasak teisininko Kęstučio Čilinsko, padažnėjusios Vyriausybės vadovo kelionės į užsienį, atseit, ieškant investitorių, nėra geras ženklas Lietuvos valstybei.

REKLAMA
REKLAMA

Teisinėse ir demokratinėse valstybėse vyriausybių vadovai yra atsidavę savo tiesioginėms pareigoms ir neužsiima verslo projektais, tam yra specialios agentūros. Ir Lietuvoje yra šios srities agentūrų, išlaikomų Lietuvos mokesčių mokėtojų. Tik, atrodo, mūsų ministras pirmininkas tomis tarnybomis nepasitiki.

REKLAMA

Kita vertus, teigia K.Čilinskas, ministras pirmininkas turėtų žinoti, kad užsienio verslininkai, investuotojai, sprendžia, kur dėti savo pinigus, visai nepaisydami mūsų vyriausybės vadovo gražbylystės. Investuotojas turi labai tikslų ir aiškų investicinį žemėlapį, kuriame pažymėti investitoriams svarbiausieji šalių rodikliai - gyventojų skaičius, migracija, t.y. rinkos apimties perspektyva, korupcijos lygis, rinkos demokratijos ir pasitikėjimo valdžia laipsnis, mokesčių politika, biudžeto ir valstybės mokumo galimybės.

REKLAMA
REKLAMA

Kai ministras pirmininkas užsienio verslininkams ima aiškinti apie būtinumą investuoti į Lietuvą, šie potencialūs investuotojai geriau už patį Lietuvos premjerą žino, kad visais investuotojams svarbiausiais klausimais Lietuvos rodikliai yra labai blogi. Emigracija didėja, ekonomikoje sąžiningam verslui sunku išlikti, nes dominuoja valdžios globojamos monopolijos, korupcijos lygis - aukštas, žmonių pasitikėjimas pačiu premjeru ir jo vyriausybe - labai mažas, mokesčiai gali būti keičiami per naktį, todėl neprognozuojami. Valstybės oligarchinis pobūdis mažina mokumo galimybes. Štai praėjusių metų pabaigoje sudaryta „restitucine sutartimi“ visas valstybės turtas, įskaitant biudžeto bei SODROS lėšas, visam laikui buvo užstatytas NDX energija savininkams su teise privataus užsienio arbitro pagalba iš to biudžeto „semtis“ neriboto dydžio lėšas bet kada, kai tai pasirodys reikalinga NDX energija savininkams ar jų įpėdiniams.

Anot K.Čilinsko, esant tokioms aplinkybėms, ministras pirmininkas žymiai daugiau prisidėtų prie investicijų augimo Lietuvoje, jei gaištų laiką ne reklaminėms kelionėms, o dirbtų savo darbą, šalindamas tas sąlygas, kurios stumia nuo Lietuvos investuotojus.

Demokratija.eu informacija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų